Η Xiaomi δεν τα πάει καθόλου καλά με τις ενημερώσεις και αυτό δεν οφείλεται μόνο στα 300 μοντέλα τον χρόνο, τα οποία μοιράζονται σε 3 εταιρείες, και στην ουσία είναι 100 μοντέλα με τρία – τουλάχιστον – διαφορετικά ονόματα, ανάλογα την αγορά και για να παίζει με την τιμολόγηση. Επιπλέον, μπορεί ένα μοντέλο να αναβαθμιστεί στη Χ αγορά με το Α όνομα, αλλά να μην πάρει ενημέρωση στην Ψ αγορά με το Β όνομα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι για τη Xiaomi άλλο είναι το MIUI και άλλο οι εκδόσεις Android. Όταν θέλει να λανσάρει κάτι νέο σε χαρακτηριστικά ή UI λανσάρει μία νέα έκδοση του MIUI. Από εκεί και πέρα προσπαθεί να δίνει τη νεότερη έκδοση Android τουλάχιστον με τις δύο τελευταίες εκδόσεις του MIUI. Κάπως έτσι, το MIUI 14 κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή με Android 12, 13, και θα πάρει το Android 14.

Κάπως έτσι οι κάτοχοι Xiaomi, Redmi, και Poco συσκευών δεν έχουν ιδέα αν τελικά το τηλέφωνο που κρατάνε στα χέρια τους θα λάβει νέο MIUI ή και Android. Ευτυχώς, η εταιρεία δημοσιεύει χρονοδιαγράμματα διάθεσης, κάτι που συμβαίνει σπάνια και για λίγα μοντέλα. Στα τελευταία νέα, και σε μία από αυτές τις σπάνιες εκρήξεις ειλικρίνειας, η Xiaomi δημοσίευσε χρονοδιαγράμματα που αφορούν τη διάθεση του MIUI 14 σε κάποια μοντέλα των εταιρειών της, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η εταιρεία, το MIUI 14 – με άγνωστο Android – θα πάρουν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 τα Xiaomi Mi 10 Pro, Mi 10, Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10T Lite, και Pad 5, καθώς και τα Redmi Note 10 JE, Note 10T, Note 10S, Note 9 Pro, Note 8 (2021), Note 10 5G, Note 9T, Note 9S, 9T, και Pad. Επίσης, θα αναβαθμιστούν τα Poco F4 GT, F3, F4, X3 Pro, M5, M4 5G, X4 GT, X3 GT, F2 pro, M3, και X3 NFC. Η έκδοση του Android παίζει, καθώς και τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά του MIUI 14.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελευταία φορά που αγοράζω Xiaomi. Αν και την αγαπώ, το λογισμικό της δεν.. από το 21 δεν μπορούν να φτιάξουν αυτά τα ρημαδια τα chat bubbles.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.