Ένα report από την Optofidelity, μια εταιρεία η οποία εξετάζει χρησιμοποιημένα smartphones, αποκαλύπτει ότι σε γενικές γραμμές είναι okay να αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο smartphone. Ύστερα από την εξέταση περισσότερων από 1 εκατομμύριο smartphone handsets η εταιρεία αναφέρει ότι ο κίνδυνος αγοράς μιας τέτοιας συσκευής είναι μικρός.

Ο Hans Kuosmanen, SVP της OptoFidelty τονίζει: Πρώτον, αν αγοράσεις ένα τηλέφωνο μεταχειρισμένο από έναν γνωστό προμηθευτή, μπορείς να τους εμπιστευτείς. Δοκιμάζουν και επισκευάζουν τα smartphones αν χρειαστεί πριν τα βάλουν για πώληση. Η Optofidelity επισημαίνει επίσης ότι όχι περισσότερα από το 3-4% των μεταχειρισμένων smartphones που έχουν δοκιμάσει, παρουσίασαν αστοχίες λειτουργικότητας. Η Ilmo Lounasmaa, VP Marketing της εταιρείας, δηλώνει ότι τα μεταχειρισμένα τηλέφωνα σε ορισμένες περιπτώσεις πωλούνται και με εγγύηση.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα που θα πρέπει να σημειώσουμε. Οι δοκιμές της OptoFidelity δείχνουν ότι τα πλήκτρα στα smartphones είναι αυτά που χαλάνε πιο συχνά. Ακολουθεί το notification LED αν το τηλέφωνο έχει και μετά τα ηχεία. Λιγότερες πιθανότητες έχουν να χαλάσουν τα μόντεμ, το flash και η vibration engine.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.