Ο Chrome είναι γνωστός για την απλότητα και την ταχύτητα που προσφέρει. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά extra features και εργαλεία που δεν είναι ορατά στον χρήστη. Ο λόγος για τα experimental features που βρίσκονται πίσω από ειδικά Chrome flags. Δεδομένου ότι πρόκειται για χαρακτηριστικά που μπορεί να μην κάνουν το ντεμπούτο τους στην stable έκδοση του Chrome, υπάρχουν αρκετά bugs. Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις έστω και λίγο να βελτιώσεις την εμπειρία σου, τα εν λόγω Chrome flags πρέπει να τα ρίξεις οπωσδήποτε μια ματιά.

Πως να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτά τα Chrome flags;

 Ανεξάρτητα από το πόσο θα ψάξεις σε μενού και επιλογές, δεν θα βρεις τις ρυθμίσεις των Chrome flags, εκτός και αν γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση.  Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να το κάνουμε. Αρχικά,  θα πρέπει να ανοίξεις τον Chrome και στην μπάρα διευθύνσεων να κάνεις κλικ και να διαγράψεις οποιονδήποτε σύνδεσμο βρίσκεται εκεί.  Στη συνέχεια θα πρέπει να πληκτρολογήσεις το chrome://flags/ και  πίεσε enter.

Υπάρχουν δύο κυρία tabs, στο μενού των Chrome flags. Available και Unavailable. Ορισμένα από αυτά τα experimental features είναι μόνο προσβάσιμα σε συγκεκριμένες συσκευές. Μόλις βρεθείς εντός των ρυθμίσεων τον Chrome flags,  θα δεις ένα μήνυμα προειδοποίησης το οποίο θα σου λέει για τους κινδύνους της χρήσης τους.  Και αυτό γιατί όταν ενεργοποιείς ένα Chrome Flag, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον browser.  Συνήθως βέβαια δεν είναι τόσο unstable,  ορισμένα όμως είναι.

Τώρα, αν θέλεις να απενεργοποιήσεις τα Chrome flags,  θα πρέπει αρχικά να επισκεφτείς τη σελίδα των  Chrome flags settings,  όπως αναφέραμε παραπάνω.  Βρες αυτό που θέλεις και απενεργοποίησε το επιλέγοντας το drop down menu δίπλα από το Chrome flag και κάνοντας κλικ στο disabled.  Εναλλακτικά μπορείς να πιέσεις το πλήκτρο στην πάνω δεξιά γωνία που γράφει reset all για να απενεργοποιήσεις όλα τα Chrome flags. 

Smooth scrolling

 Πιθανόν,  έχεις παρατηρήσει ότι το scrolling κάποιες φορές μπορεί να είναι κάπως αργό,  να φαίνεται ότι κολλά,  και γενικώς να παρουσιάζει μειωμένες επιδόσεις.  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.   Ωστόσο το Chrome flag στο οποίο αναφερόμαστε αυτή τη στιγμή υπόσχεται να βελτιώσει την κατάσταση. Απλά πραγματοποιήστε αναζήτηση με τον όρο smooth scrolling στην μπάρα αναζήτησης και ενεργοποίησε το εν λόγω Chrome flag. Δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό Chrome flag το οποίο οι χρήστες του Android θα πρέπει να ενεργοποιήσουν,  αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Windows στο linux αλλά και στο Chrome OS.

 password account data storage

 Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να μην συγχρονίζουν τα δεδομένα του browser μεταξύ των διαφόρων συσκευών που έχουν στην κατοχή τους.  Αν είσαι ένας από αυτούς,  την ίδια στιγμή όμως που θέλεις να έχεις πρόσβαση στα passwords,  το εν λόγω Chrome extension  θα σου επιτρέψει να αποθηκεύσεις τους κωδικούς σου σε ένα αποκαλούμενο δευτερεύον  Gaia-account-scoped storage. Στη συνέχεια οι κωδικοί σου θα είναι προσβάσιμοι από πολλές συσκευές που τρέχουν τον Chrome χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσεις τον συγχρονισμό.  Το μόνο που έχεις να κάνεις,  είναι να πραγματοποιήσεις αναζήτηση για το enable the account data storage for password,  πίεσε στο dropdown menu δίπλα του και επέλεξε το enabled. 

Experimental QUIC Protocol

Υπάρχουν μερικά  Chrome flags,  τα οποία βελτιώνουν την ταχύτητα browsing. Το QUIC  είναι το πρωτόκολλο της Google  και έχει σχεδιαστεί να κάνει το ίντερνετ πιο γρήγορο.  Ενεργοποιώντας το θα δεις αμέσως κάποια βελτίωση της ταχύτητας, αλλά δυστυχώς μόνο σε ιστοσελίδες οι οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτό. Τουλάχιστον κάτι είναι και αυτό. Απλά κάνε αναζήτηση για το Experimental QUIC Protocol. Πίεσε στο dropdown μενού δίπλα του και επέλεξε το enabled. 

Extensions Toolbar Menu

Μήπως έχεις πάρα πολλά extensions;  Η αλήθεια είναι ότι η χρήση τους γίνεται πιο δύσκολη όταν μαζεύονται πολλά εικονίδια.  Η Google δοκιμάζει εντατικά ένα χαρακτηριστικό Πού θα τα κρύβει και θα τα κάνει προσβάσιμα μέσω ενός dropdown menu.  φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι προσβάσιμο στο Android καθώς απευθύνεται μόνο σε desktop λειτουργικά.  Πραγματοποιήστε αναζήτηση για το extension toolbar menu  και Ενεργοποίησε το flag στο dropdown  μενού.

Force Dark Mode for Web Contents

Η αλήθεια είναι ότι το Dark mode παρουσιάζει  διπλό χαρακτήρα.  Αφενός βελτιώνει την αισθητική του user interface και αφετέρου είναι πιο ξεκούραστο στα μάτια.  Αν επίσης είσαι και φαν αυτού,  τότε θα θέλεις όλες οι ιστοσελίδες να το  υποστηρίζουν.  Δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει όμως ένα Chrome flag Dark mode option το οποίο εξαναγκάζει την ενεργοποίηση του Dark mode σε όλα τα websites. Απλά άνοιξε τη σελίδα τον Chrome flags και ψάξε για το force Dark mode for web contents.  Στη συνέχεια Απλά ενεργοποίησε το χαρακτηριστικό μέσα από το drop-down μενού δίπλα του.

Global Media Controls Picture-in-Picture

Αυτό είναι ακόμη ένα από εκείνα τα Chrome flags,  τα οποία οι χρήστες του Android δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν.  Ωστόσο ίσως είναι ένα από τα πιο χρήσιμα της λίστας.  ΗGoogle  επιτρέπει το picture-in-picture mode για τα βίντεο.  Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθείς οποιοδήποτε βίντεο σε ένα μικρό τετράγωνο την ίδια στιγμή που κάνεις άλλα πράγματα διαδικτυακά.  Αλλά για να δουλέψει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ενεργοποιήσεις δύο Chrome flags.  Πιο συγκεκριμένα αναζήτησε και ενεργοποίησε τα global media controls picture-in-picture  και global media controls.  Την επόμενη φορά που θα βλέπεις ένα βίντεο απλά ψάξε για το νέο Media button  στην πάνω δεξιά γωνία  του Chrome.  Επέλεξε το εικονίδιο picture-in-picture  και το βίντεο θα γίνει Pop up σε ένα μικρό τετράγωνο. 

Parallel Downloading

Η αναμονή για να κατέβουν τα μεγαλύτερα αρχεία σου μπορεί να αποδειχθεί κάποιες φορές ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.  Ας μειώσουμε λοιπόν τους χρόνους ενεργοποιώντας  το parallel  downloading. 

Show autofill predictions

Η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν δεν αρέσει να συμπληρώνει πεδία.  Επομένως η Google κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία με τη χρήση του  autofill.  Μπορείς να κάνεις τον Chrome να συμπληρώνει αυτόματα πληροφορίες απλά ενεργοποιώντας το show  autofill predictions flag. 

Quieter notification permission prompts

Κάθε ιστοσελίδα θέλει πλέον να σου στείλει ειδοποιήσεις, έχει γίνει κουραστικό για εσάς,  όπως και για εμάς.  Ενεργοποίησε αυτό το flag και δεν θα ενοχληθείς πλέον. Απλά πραγματοποιήστε αναζήτηση για το  quιeter notification permission prompts  και ενεργοποίησε το.  ‘Όλα τα μηνύματα και ειδοποιήσεις που σου ζητούν την άδειά σου έχουν μπλοκαριστεί και θα σταματήσουν να σε ενοχλούν.  Σε περίπτωση όμως που θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες ιστοσελίδες,  ένα εικονίδιο κουδουνιού  θα εμφανίζεται πάνω στην μπάρα διευθύνσεων στη δεξιά πλευρά της. 

Tab Groups

Πλέον υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος οργάνωσης των tabs. Ο λόγος για το  Tab groups  που καθιστά εφικτή την ομαδοποίηση τον tabs.  Απλά και μόνο ψάξε για το tab groups στην σελίδα των Chrome flags.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.