Τα Galaxy smartphones έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζεται κάποιος για να διατηρήσει τις καλές επιδόσεις της συσκευής του, συμπεριλαμβανομένου της δυνατότητας να προβείς σε εκκαθάριση της μνήμης  με το να σταματήσεις τα background apps και να απελευθερώσεις χώρο διαγράφοντας μη απαραίτητα αρχεία. Ωστόσο, κανείς δεν περιμένει οι χρήστες να κοιτάζουν συνεχώς αυτά τα πράγματα, επομένως η Samsung εισήγαγε μια νέα επιλογή στο Samsung One UI, που αποκαλείται Auto optimization.

Το Auto Optimization μπορεί να θεωρηθεί μια επέκταση του auto restart feature που έχουμε ήδη στα Galaxy smartphones. Όταν ενεργοποιείται, θα προβεί στην εκκαθάριση των background apps από τη μνήμη και θα απελευθερώσει χώρο σε μια προγραμματισμένη στιγμή κάθε ημέρας. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην περιγραφή, επιτρέπει τις εφαρμογές που χρησιμοποίησες πρόσφατα να παραμείνουν στη μνήμη και μόνο προβαίνει στην εκκαθάριση εκείνων που δεν χρησιμοποίησες για κάποιο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να καταλαμβάνουν RAM. Όσον αφορά την απελευθέρωση χώρου, θα διαγράφει μόνο μη απαραίτητα αρχεία, όπως cached αρχεία, χωρίς να επηρεάζονται τα προσωπικά σου δεδομένα.

Πως ενεργοποιούμε το auto optimization feature;

Το συγκεκριμένο feature μπορείς να το βρεις στην ενότητα Device care του Settings app στο Android Pie. Στην κυρίως Device care οθόνη, πίεσε στις τρεις τελείες στη πάνω δεξιά γωνία και μετά στο Auto optimization. Από εκεί μπορείς να ενεργοποιήσεις το feature και να επιλέξεις την ώρα που θέλεις να λαμβάνει χώρα το optimization. Να σημειωθεί, ότι το optimization δεν θα λαμβάνει χώρα, αν χρησιμοποιείς τη συσκευή σου στην προγραμματισμένη ώρα, επομένως επέλεξε μια χρονική στιγμή όπου δεν θα το χρειάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.