Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει τα smartphones να έχουν τόσο πολύ αποθηκευτικό χώρο που συχνά αμελούμε να μεταφέρουμε κάποια δεδομένα σε ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ή στο cloud για να απελευθερώσουμε κάποια GBs. Από την άλλη πλευρά, οι κάμερες των συσκευών έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες και τα video καταλαμβάνουν ακόμη περισσότερο χώρο.

auto archiving

Η Google ανακοινώνει σήμερα ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου στο Android. Πιο συγκεκριμένα, θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν τείνεις να ξεμείνεις από χώρο. Ο λόγος για το auto-archiving, το οποίο θα ξεκινά από τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει και σπάνια χρησιμοποιείς και θα αφαιρεί τα δεδομένα τους την ίδια στιγμή που θα αφήνει τα δεδομένα χρηστών, όπως τις ρυθμίσεις και τα saves των παιχνιδιών ανέγγιχτα.

Ως εκ τούτου, όταν θα θελήσεις να χρησιμοποιήσεις ξανά την εφαρμογή που έχει γίνει archived, απλά θα πρέπει να περιμένεις τα δεδομένα να κατέβουν ξανά, αρκεί η εφαρμογή βέβαια να είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Εν ολίγοις την επόμενη φορά που θα μείνεις από χώρο, το Android θα σου παρουσιάσει αυτόματα ένα μήνυμα, που θα σου ζητά αν θέλεις να αξιοποιήσεις το auto-archiving feature.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.