Η απόφαση της ASUS να τοποθετήσει στο ZenFone 2 έναν επεξεργαστή της Intel, αντί κάποιου chipset της Qualcomm μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά έχει τα πλεονεκτήματά της. Η επιλογή αυτή άνοιξε το δρόμο σε έναν μέλος του XDA να κάνει τα Windows 7 να τρέχουν στην συσκευή.

zenfone_windows7-100595681-primary.idge

Ναι καλά διαβάσατε, ένας developer με username “ycavan” έκανε το smartphone της ASUS να τρέχει το λειτουργικό για υπολογιστές της Microsoft. Χάρη σε αυτό το Intel Atom chip, τα Windows 7 τρέχουν πραγματικά αρκετά καλά στη συσκευή. Ο δημιουργός ισχυρίζεται ότι είναι επίσης δυνατό να τρέξουν και τα Windows 8 ή ακόμα και τα Windows 10 στο ZenFone 2, τουλάχιστον θεωρητικά.

Για να βάλετε τα Windows 7 στο δικό σας ZenFone 2 δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τον bootloader, να φλασάρετε ένα ειδικό kernel, να κάνετε partition την κάρτα SD και να εισαγάγετε μια σειρά ειδικών τερματικών εντολών. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να τρλέξετε αυτή την παλιά έκδοση των Windows στο νέο σας smartphone.

Η όλη διαδικασία εξηγείται λεπτομερώς στο thread του XDA Developers και μπορείτε να τις ρίξετε μια ματιά πατώντας στο link της πηγής.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλή φάση, αλλά είναι πολύ βαριά τα windows 7 για την συσκευή. Πάντως μπράβο στον Προγραμματιστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ