Η Asus ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Adblock Plus, με σκοπό την διακοπή των διαφημίσεων στις κινητές συσκευές της (με χρήση ad block), όταν αυτές συνδέονται στο διαδίκτυο.

adblock plus asus-browser

Ήδη, τη χρονιά που μας πέρασε, σημειώθηκε πτώση σε πωλήσεις λόγω των ad-blockers, με μείωση των κερδών συνολικά κοντά στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, η Adblock Plus δεν σκοπεύει να κατακρεουργήσει την διαδικτυακή διαφήμιση…

Αντίθετα σκοπεύει στο κέρδος, με τις “Acceptable Ads”, για τις οποίες όμως ο διαφημιζόμενος θα πρέπει να πληρώσει την εταιρεία ώστε να βγει από την “μαύρη λίστα” στην οποία υπάγονται οι υπόλοιπες διαφημίσεις.

Συσκευές, λοιπόν, σαν τα tablets και smartphones της Asus θα έρχονται με προ-εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο το AdBlock Plus στον browser της εταιρείας. Όσο μικρό και αν είναι το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν τον browser της εταιρείας (15 εκατομμύρια άτομα) αντί για άλλα πιο γνωστά προγράμματα περιήγησης, αυτή η κίνηση δηλώνει πως έρχεται μια αλλαγή στον τρόπο των διαδικτυακών διαφημίσεων.

Έτσι κι αλλιώς, μην ξεχνάτε πως οι αλλαγές έρχονται πάντα σταδιακά και ξεκινάνε από μικρά κομμάτια του πληθυσμού.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είναι τίποτε σπουδαίο το Adblock plus για να αποτελεσει ιδιαίτερο Πόλο έλξης! Κάνει μιση δουλειά ! Υπάρχει σαφέστατα πολυ καλύτερο και αποτελεσματικοτερο σχετικό app που κάνει όλη την δουλειά και δωρεάν : “Block This” το όνομα αυτού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ