Ένας αστεροειδής μεγέθους ουρανοξύστη θα περάσει σήμερα ξυστά από τη Γη στα 1.7 εκατομμύρια μίλια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται να χτυπήσει τον πλανήτη μας, καθώς η απόστασή του είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

asteroid

Έχει μέγεθος σχεδόν όμοιο με το Empire State Building της Νέας Υόρκης. Ανακαλύφθηκε το 2008 και φέρει την ονομασία 2008 OS7 ενώ θα τον ξανασυναντήσουμε το 2032, αν και σημαντικά πιο μακριά στα 45 εκατομμύρια μίλια.

Ο αστεροειδής αυτός είναι ένας από τους πολλούς που θα συναντήσει η Γη αυτή την εβδομάδα. Άλλοι τρεις μικρότεροι θα ακολουθήσουν δυο το Σάββατο και ένας την Κυριακή, με μέγεθος το μισό του 2008 OS7 μένοντας στα 4.5 εκατομμύρια μίλια μακριά. Η φωτογραφία δείχνει σε υψηλή έκθεση τον αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.