Υπάρχουν πάνω από 32.000 αστεροειδείς κοντά στη Γη που κινούνται στο διάστημα κοντά στον πλανήτη μας. Αν και η προέλευση αυτών των αστεροειδών δεν είναι απολύτως γνωστή, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τουλάχιστον ένας μπορεί να προέρχεται από τη Σελήνη. Ο λόγος για τον Kamo`oalewa, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ένα θραύσμα της Σελήνης, που εκτινάχθηκε από τη σεληνιακή επιφάνεια πριν από εκατομμύρια χρόνια μετά από μια μεγάλη σύγκρουση.

Η πιθανότητα αυτή, προτάθηκε για πρώτη φορά από μια ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα το 2021.  Προηγουμένως, οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι περισσότεροι αστεροειδείς κοντά στη Γη προέρχονταν από περιοχές πέραν της τροχιάς του Άρη. Μένει να αποδειχθεί αν θραύσματα από τον σεληνιακό δορυφόρο μας θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τη γήινη βαρύτητα,  κάτι που αναμένεται να απαντήσει η νέα μελέτη.

Όλος ο λόγος όμως που οι ερευνητές εξετάζουν τον Kamo`oalewa ως πιθανό θραύσμα της Σελήνης, είναι λόγω της μοναδικής τροχιάς του. Ενώ οι περισσότεροι αστεροειδείς κοντά στη Γη έχουν τροχιές που τους φέρνουν κοντά στη Γη, ο Kamo`oalewa δρα περισσότερο ως σύντροφος του πλανήτη μας, καθώς τον περισσότερο καιρό περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.