Ένας μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα ξυστά από την Γη σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Η απόσταση που θα περάσει θα είναι μικρότερο από αυτή της Γης με την Σελήνη, αφού στο κοντινότερο σημείο θα απέχει μόλις 354.000 χιλιόμετρα.

Ο αστεροειδής δεν αποτελεί καμία απειλή για την Γη, αφού το μέγεθός του είναι σαν αυτό ενός αεροπλάνου και αν ερχόταν προς την Γη θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Μάλιστα αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αστεροειδή, μέσω του Vitual Telescope Project, σήμερα στις 19:15 ώρα Ελλάδος, πατώντας ΕΔΩ.

Είναι μια από αυτές τις φορές που οι αστρονόμοι εντοπίζουν τον αστεροειδή λίγο πριν περάσει από την Γη, αφού το μέγεθός του είναι ιδιαίτερα μικρό για να φανεί από απόσταση. Ο αστεροειδής έχει την ονομασία 2024 BJ (ναι είναι περίεργο το όνομα) και εθεάθη για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου. Η ανακάλυψή του κατεγράφη την επόμενη ημέρα, αφού υπολογίστηκε η τροχιά του και έδειξε πως θα περάσει πολύ κοντά από την Γη. Αν και θα περάσει από πάρα πολύ κοντά από την Γη, δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο, σύμφωνα με το Virtual Telescope Project.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή τύπου «Απόλλων», με ελλειπτική τροχιά που παραπέμπει σε αυγό. Συναντά την τροχιά της Γης για να φτάσει στο πιο κοντινό του σημείο με το Ήλιο, προτού ταξιδέψει ξανά προς την ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Δία και του Άρη.

NASA: Το Perseverance ίσως έχει βρει ήδη σημάδια ζωής στον Άρη

Ο αστεροειδής αυτός είναι αρκετά συνηθισμένος και αποτελεί έναν από τους 1600 περίπου που είναι γνωστοί μέχρι σήμερα και που περνάνε από την τροχιά της Γης. Αυτοί οι 1600 έχουν μέσα τους πολλούς αστεροειδής που θεωρούνται επικίνδυνοι για την Γη, όμως το 2024 BJ δεν είναι ένας από αυτούς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.