Φλωρεντία 1459

Σε μια μικρή συνοικία της Αναγεννησιακής ιταλικής πόλης γεννιέται ο Master Assassin Ezio Auditore, ο ήρωας που όλοι μας αγαπήσαμε και ο θρύλος που έμελλε να αλλάξει την ροή της ιστορίας στο φανταστικό κόσμο της σειράς, καθιστώντας το Assassin’s Creed ένα από τα μεγαλύτερα franchises στη gaming βιομηχανία.

Για τους AC fans, η τριλογία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Ezio αποτελεί την ακμή της σειράς και πολλοί είναι αυτοί που αναπολούν εκείνες τις χρυσές μέρες. Για να μας θυμίσει λοιπόν τα περασμένα μεγαλεία, η  Ubisoft αποφάσισε να εκδώσει το The Ezio Collection, το οποίο θα προσφέρει στον χρήστη τα τρία παιχνίδια της τριλογίας, δηλαδή τα Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood,  Assassin’s Creed: Revelations  (βελτιστοποιημένα στον οπτικό τομέα), όλα τα DLCs μαζί με δύο μικρού μήκους ταινίες, τα AC: Lineage και AC: Embers. Είναι όμως όλα αυτά αρκετά για να δικαιολογήσουν την αγορά του πακέτου και ταυτόχρονα σε ΠΟΙΟΥΣ πραγματικά απευθύνεται  η συλλογή;

Φορέστε λοιπόν την Assassin στολή σας, κατεβάστε την κουκούλα, ετοιμάστε το hidden blade σας και πάμε να ανακαλύψουμε μαζί το Assassin’s Creed: The Ezio Collection.

Ezio collection Assassin

Ιστορία

Δεδομένου ότι τα παιχνίδια αυτά κυκλοφόρησαν πριν 5, 6 και 7 χρόνια αντίστοιχα, δεν χρειάζεται να  πούμε πολλά όσον αφορά την ιστορία του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά, αλλά θα εστιάσουμε στο storyline ως σύνολο. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάθε AC παιχνίδι έχει στον πυρήνα του την αιώνια μάχη μεταξύ Assassins και Ναϊτών. Χάρη στο DNA του Desmond Miles, η εταιρία Abstergo (που αντιπροσωπεύει την σύγχρονη όψη των Ναϊτών) θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τα κειμήλια των Αρχαίων Ανθρώπων για να αποκτήσει την δύναμη να εξουσιάσει τον κόσμο. Ο Ezio αποτελεί πρόγονος του Desmond και μέσα από τα μάτια του θα ταξιδέψουμε στη Φλωρεντία,  Βενετία και στην Ρώμη κυνηγώντας τον Rodrigo Borgia (Πάππας Αλέξανδρος VI) και τους Ναϊτες συνεργάτες του. Το κυνήγι όμως του Ezio δεν σταματάει εδώ  καθώς στην Αιώνια Πόλη βρίσκεται αντιμέτωπος με τον γιο του Rodrigo, Cesare Borgia. Για να τον ανατρέψει θα θεσπίσει την αδελφότητα των Assassins, θα αναπαλαιώσει το χαμένο  δόγμα τους  παίρνοντας ταυτόχρονα τον τίτλο του Master Assassin. Ύστερα από μια επική μάχη με τον Borgia, ο Ezio ανακαλύπτει όλο και περισσότερα κειμήλια των Αρχαίων Ανθρώπων καθοδηγώντας συγχρόνως τον Desmond μέσω του Animus σε αυτά. Τελευταία στάση του Ezio (γέρος πλέον) είναι η Κωνσταντινούπολη η οποία βρίσκεται υπό Οθωμανικό καθεστώς. Στα βάθη της Νέας Πόλης θα προσπαθήσει να βρει ένα χαμένο κειμήλιο το οποίο πιστεύεται ότι θα τερματίσει την αιώνια διαμάχη  μεταξύ Assassins και Ναϊτών.

ezio collection

Η τριλογία λοιπόν που προσφέρει το The Ezio Collection αν συμπεριλάβουμε και τις μικρού μήκους ταινίες εξιστορεί από την γέννηση μέχρι το θάνατο, ολόκληρη την ζωή του μεγαλύτερου Assassin της σειράς. Για τους “βετεράνους” και μη των παιχνιδιών AC, το The Ezio Collection προσφέρει μια αψεγάδιαστη πλοκή και μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του χαρακτήρα που όμοια της δυστυχώς δεν έχουμε ξαναδεί στα επόμενα παιχνίδια της σειράς. Ποιος δεν συγκινήθηκε άλλωστε όταν είδε για πρώτη φορά την ταινία Embers, η οποία μας αποκαλύπτει τα τελευταία χρόνια  της ζωής του Ezio Auditore da Firenze;

Gameplay

Με προβλήματα από το παρελθόν

Ένα από τα λάθη που εντοπίσαμε σε αυτήν την επανακυκλοφορία των τριών παιχνιδιών είναι η επανάληψη των προβλημάτων των αρχικών εκδόσεων. Θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν διορθωθεί μερικά από τα προβλήματα που εκνεύριζαν ουκ ολίγες φορές τον χρήστη, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν να υφίστανται. Για παράδειγμα, θυμάστε εκείνες τις φορές που δίνατε εντολή στον Ezio να σκαρφαλώσει το διπλανό τούβλο και ξαφνικά έκανε ένα φανταστικό πήδημα προς τα πίσω καταλήγοντας σε βέβαιο θάνατο; Λοιπόν, αυτά τα “σπαστικά” προβληματάκια εξακολουθούν να υπάρχουν και στο Remaster. Για να κατηγοριοποιήσουμε τα τρία παιχνίδια ως προς την αδεξιότητα του χαρακτήρα θα μπορούσαμε να πούμε πως το Ac2 είναι το χειρότερο απ’ όλα ως πιο παλιό φυσικά. Τα υπόλοιπα δύο εξακολουθούν να δείχνουν τα χρόνια τους, αλλά φυσικά με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το πρώτο. Όσον αφορά το σύστημα μάχης είναι το πιο απλοϊκό που έχετε δει ποτέ σε Assassin’s Creed παιχνίδι καθώς η A.I. (Τεχνητή Νοημοσύνη) των εχθρών δίνει πολλές ευκαιρίες επιβίωσης.  Γενικά, συγκρινόμενο με τα πιο “νέα” Syndicate και Unity, το The Ezio Collection αποτελεί ένα απλοϊκό AC game χωρίς ιδιαίτερους χειρισμούς επικεντρωμένο περισσότερο στο storyline παρά στο gameplay κομμάτι. Θετικό παρόλα αυτά αποτελεί η προσθήκη όλων των DLCs των τριών παιχνιδιών που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, προσθέτοντας νέες αποστολές και αντικείμενα στο παιχνίδι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε Gameplay από τα AC2, AC Brotherhood και Revelations αντίστοιχα:

Γραφικά και Ήχος

Όσον αφορά το οπτικοακουστικό μέρος της συλλογής μπορούμε να πούμε πως η Ubisoft έκανε μια αρκετά καλή δουλειά προσπαθώντας να αναζωογονήσει τα πεπαλαιωμένα PS3 γραφικά. Και τα τρία παιχνίδια τρέχουν κλειδωμένα στα 30 fps(!!!) και 1080p κάνοντας μας να αναρωτηθούμε τον λόγο. Έχοντας ως υπόδειγμα  την τριλογία Uncharted και με τα τωρινά hardware των σύγχρονων κονσολών πιστεύουμε πως τα 60 fps έπρεπε να ήταν σίγουρα. Το μόνο θετικό στην υπόθεση των frames είναι ότι και τα τρία παιχνίδια τρέχουν σταθερά στα 30fps σε σχέση με τις αρχικές εκδόσεις. Στο AC2 θα βρείτε ελάχιστες διαφορές σε σχέση με την PS3 έκδοση, καθώς μοναδικές αλλαγές αποτελούν τα πιο έντονα χρώματα στα πρόσωπα των NPCs και των τοπίων γενικά, ενώ τα πιο τετραγωνοποιημένα κτήρια ίσως σας χαλάσουν την συνολική εμπειρία. Αντιθέτως, τα Assassin’s Creed: Brotherhood και  Assassin’s Creed: Revelations  έλαβαν ένα καλύτερο “ρετουσάρισμα”. Η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη λάμπουν χάρη στις βελτιώσεις που προστέθηκαν, καθώς τα textures των κτηρίων, σκιών και προσώπων αφήνουν μια πολύ καλή αίσθηση ρεαλιστικότητας (σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες εκδόσεις). Η γκρίζα παλέτα που χρησιμοποιήθηκε αντικαταστάθηκε και εδώ από πιο ζωηρά χρώματα. Τέλος, ο ήχος, η μουσική και οι φωνές των ηθοποιών παρέμειναν οι ίδιες και προσωπικά δεν χρειάζονταν κάποια βελτιστοποίηση καθώς ήταν εξαιρετικές στις αρχικές εκδόσεις.

fs

maxresdefault

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα συγκριτικό γραφικών μεταξύ της PS3 έκδοσης και της PS4 Pro:

 Διάρκεια και Replayability

Για κάθε παιχνίδι που προσφέρει η συλλογή θα χρειαστείτε συνολικά 20-25 ώρες για το καθένα συμπεριλαμβάνοντας και τα DLCs, τα οποία προσθέτουν μπόλικα side quests και mini-games. Αν προσθέσει κανείς και τις δύο μικρού μήκους ταινίες διάρκειας  55 λεπτών, έχουμε συνολικά 65-75 ώρες παιχνιδιού, αρκετές για να γνωρίσετε τον μεγαλύτερο Assassin της σειράς.  Θα πρέπει όμως να σας προειδοποιήσουμε ότι μετά το τέλος και των τριών παιχνιδιών, η συλλογή δεν προσφέρει περισσότερα καθώς η multiplayer δυνατότητα και όλα τα trophies που συνδέονται με αυτήν έχουν αφαιρεθεί από το περιεχόμενο. Κατά αυτόν τον τρόπο μειώνεται κατά πολύ το Replayability και των τριών τίτλων.

Συμπερασματικά, το The Ezio Collection απευθύνεται σύμφωνα με τα προαναφερθέντα σε Assassin’s Creed fans και μη που δεν μπόρεσαν να ζήσουν τις περιπέτειες του Ezio στην προηγούμενη γενιά κονσολών  και επιθυμούν να εμβαθύνουν στο lore της σειράς. Αντιθέτως, όσοι έχουν παίξει και κατέχουν και τα τρία παιχνίδια δεν θα εντοπίσουν κάποια σημαντική διαφορά. Παρόλα αυτά, αν δεν θυμάστε πολλά και θέλετε να ξαναζήσετε την ιστορία του Ezio, το The Ezio Collection αποτελεί μια πολλή καλή ευκαιρία για να ξανανταμώσετε με έναν ξεχασμένο θρύλο και φίλο.

Requiescat in pace my friend…
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
9
Gameplay
7
Γραφικά και Ήχος
7
Διάρκεια
8
Προηγούμενο άρθροThe Last Guardian: Δείτε 9 λεπτά gameplay!
Επόμενο άρθροEverbuying Black Friday Sale: Μεγάλες προσφορές σε προϊοντα Bluboo
Άλεξ εδώ... έχοντας περάσει τα εφηβικά gaming χρόνια μου με τα μεταχειρισμένα Game Boy του ξαδέρφου μου, μετατράπηκα με τον καιρό σε PlayStationManiac. Περιμένω υπομονετικά το επόμενο evolution μου σε PC gamer!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ