Το Google Photos έχει ήδη εξαιρετικές δυνατότητες αναζήτησης, ωστόσο η Google με τη βοήθεια του Gemini αναμένεται να πάει τα πράγματα σε επόμενο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του σημερινού keynote, Google I/O 2024, ο CEO της Google, Sundar Pichai ανακοίνωσε το Ask Photos, ένα νέο χαρακτηριστικό που κάνει το Google Photos σημαντικά πιο έξυπνο όσον αφορά την κατανόηση του τι ακριβώς ψάχνεις.

Ο ίδιος ο CEO της Google έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ρωτώντας το Google Photos ποιος είναι ο αριθμός της πινακίδας μου. Σημειώστε σε αυτό το σημείο ότι ο λογαριασμός Google Photos με τον οποίο η Google πήγε στην παρουσίαση είχε πλήθος αυτοκινήτων στη συλλογή και όμως  η AI μπόρεσε να αναγνωρίσει για ποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ενδιαφερόταν ο Sundar Pichai. Αυτό το έκανε βάση τοποθεσίας, πόσες fορές έχει εμφανιστεί στις φωτογραφίες στη πάροδο του χρόνου μαζί με πλήθος άλλων δεδομένων.

Παράλληλα, με τη νέα λειτουργία, οι χρήστες θα μπορούν να ψάξουν στις Αναμνήσεις με έναν πιο βαθύτερο τρόπο. Και έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέροντας: Δείξε μου πως έχει προοδεύσει στη πάροδο του χρόνου η κολύμβηση της Lucy.

Ο Pichai δήλωσε ότι το Ask Photos θα κάνει το ντεμπούτο του στο Google Photos κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι, ενώ έρχονται και πολλές περισσότερες δυνατότητες. Για να καταδείξει πόσο απαραίτητη έχει γίνει η υπηρεσία για εκατομμύρια ανθρώπους, ο διευθύνων σύμβουλος της Google δήλωσε στο Google I/O 2024 ότι το Google Photos δέχεται πλέον 6 δισεκατομμύρια uploads, ένα μείγμα φωτογραφιών και βίντεο καθημερινά από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του, πριν από σχεδόν 9 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.