Η απόσταση μεταξύ των δυο κορυφαίων εταιρειών, Apple και Samsung όλο και μικραίνει όσον αφορά τις πωλήσεις smartphone συσκευών καθώς τα iPhones συνεχίζουν να βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Μπορεί η Samsung στη δυτική Ευρώπη να απολαμβάνει σε μερίδιο το 35% της αγοράς κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023, αλλά η Apple είναι εξαιρετικά κοντά, μάλλον ασφυκτικά με 33% μερίδιο της αγοράς.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ενώ η διάθεση Galaxy συσκευών σημειώνει πτώση κατά 16% από τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, οι πωλήσεις των iPhones αντίθετα αυξήθηκαν, έστω και κατά 1% από 7.7 σε 7.8 εκατομμύρια μονάδες. Και είναι άκρως εντυπωσιακό αν σκεφθεί κανείς τη γενικότερη πτώση της αγοράς.

Η Xiaomi είδε τις πωλήσεις να μειώνονται από τα 4.2 εκατομμύρια στα 3.5 εκατομμύρια. Η Oppo αντιμετώπισε μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση στη τέταρτη θέση, ενώ η TCL αγγίζει την πέμπτη θέση. Τόσο οι θέσεις της Oppo όπως και της TCL όσον αφορά τους top 5 κατασκευαστές απειλούνται στο άμεσο μέλλον από εταιρείες, όπως Google, Motorola, Honor, HMD Global.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Apple και η Samsung είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την επέκταση της premium κατηγορίας, η οποία πλέον αγγίζει το 35%

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.