Μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις της Google κατά τη διάρκεια του Google I/O 2022, είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό το οποίο στην ουσία θα δώσει τη δυνατότητα να συνδέσεις μια φυσική κάρτα με μια εικονική, για να χρησιμοποιήσεις την εικονική στις διαδικτυακές συναλλαγές σου για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όταν θα πραγματοποιείς μια πληρωμή στον Chrome και ειδικότερα, στο πεδίο που θα κληθείς να πληκτρολογήσεις τα ψηφία της κάρτας, η Google θα σε ρωτά αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις έναν εικονικό αριθμό. Η Google εδώ συνεργάζεται απευθείας με τα δίκτυα των καρτών, τη Visa, την Mastercard και την American Express.

Από το pay.google.com, ο χρήστης θα μπορεί να διαπιστώσει τις κάρτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να αποκτήσει πρόσβαση στους αριθμούς των εικονικών καρτών και να δει τις πρόσφατες συναλλαγές του. Το εν λόγω πρόσθετο μέτρο ασφαλείας πρώτα θα έρθει στο Chrome Autofill στη desktop έκδοση και στο Android αλλά και στο iOS αργότερα.

Μόλις δημιουργήσεις μια εικονική κάρτα, θα εμφανίζεται στο Autofill drop down menu σαν οποιαδήποτε άλλη μέθοδο πληρωμής. Όπως είναι φυσικό, πρώτα έρχεται στις ΗΠΑ και στη συνέχεια και σε άλλες αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.