Δεδομένα και πάλι δεδομένα. Η ζωή μας καθημερινά μπαίνει στο μικροσκόπιο των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, αλλά τουλάχιστον έχουμε πάντα στη διάθεση μας εργαλεία για να ελέγχου – έστω και στο ελάχιστο, τι συμβαίνει στα δεδομένα μας. Η Google προσπαθεί να διευκολύνει τους χρήστες στη διαχείριση των δεδομένων τους και παρέχει πολλά σχετικά εργαλεία. Θα σου δείξω ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να τσεκάρεις τον λογαριασμό σου στα γρήγορα.

Το εργαλείο λέγεται Privacy Checkup, είναι διαθέσιμο σε αυτήν τη σελίδα, και επιτρέπει να χρησιμοποιείς μία σειρά πακέτων ρυθμίσεων για να ελέγξεις την ασφάλεια τις ιδιωτικότητας των δεδομένων του λογαριασμού σου, διαγράφοντας τα δεδομένα σου ή – ακόμα και προγραμματίζοντας τι θα συμβεί αν ο λογαριασμός σου μείνει ανενεργός για πολύ καιρό.

Η διαδικασία αποτελείται από 4 βήματα. Αρχικά, μπορείς να προγραμματίσεις την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων που αφορούν τη δραστηριότητα σου στο διαδίκτυο και σε άλλες εφαρμογές. Μετά, προγραμματίζεις την αυτόματη διαγραφή του ιστορικού της τοποθεσίας σου και στο τρίτο βήμα ενεργοποιείς και ρυθμίζεις την αυτόματη διαγραφή του ιστορικού στο YouTube.

Όλα τα παραπάνω μπορούμε να τα κάνουμε και χειροκίνητα, δηλαδή, να διαγράψουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε τα παραπάνω δεδομένα από τον λογαριασμό μας Google. Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του Privacy Checkup είναι το τέταρτο βήμα. Σε αυτό το βήμα μπορούμε να πούμε στη Google τι θα γίνει αν ο λογαριασμός μας μείνει ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία ζητάει να επιλέξουμε μετά από πόσο καιρό θα εφαρμόσει τις επιλογές μας, να δώσουμε ένα τηλέφωνο – αν δεν της το παρέχουμε ήδη, να ορίσουμε email ανάκτησης, αν διαλέξουμε ποιος θα ενημερωθεί και τι θα κοινοποιηθεί σε αυτόν, και να επιλέξουμε αν ο λογαριασμός θα διαγραφεί ή όχι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.