Τα δεδομένα από τις τιμές των μνημών RAM και SSDs δεν είναι καλά, καθώς παρουσιάζουν άνοδο, που θα οδηγήσει σε άνοδο όλων την συσκευών που τις χρησιμοποιούν, όπως smartphones, laptops και γενικότερα οτιδήποτε τρέχει κάποιο λειτουργικό. Εδώ μέχρι σήμερα οι τιμές είχαν πέσει σε ικανοποιητικά επίπεδα, βλέπουμε σταδιακή αύξηση, που δημιουργήθηκε τεχνητά από τις εταιρίες. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες παραγωγής μνημών, έχουν μειώσει την παραγωγή, δημιουργώντας τεχνητή έλλειψη στην αγορά, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.

Οι τιμές είχαν πέσει τρομερά πολύ, στην εποχή μετά της πανδημίας, καθώς υπήρχε τεράστιο στοκ σε μνήμες, οπότε η παραγωγή ήταν αρκετά μεγαλύτερη από την ζήτηση. Τώρα, εταιρίες όπως η Micron, SK Hynix και Samsung μείωσαν την παραγωγή, αφού ξεφορτώθηκαν το προηγούμενο στοκ. Έτσι, η παραγωγή δεν καλύπτει απόλυτα την ζήτηση, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αύξηση τιμών.

Μετά από την τεχνητή έλλειψη, βλέπουμε τις εταιρίες που την δημιούργησαν, να σημειώνουν αύξηση εσόδων, για τον μήνα Σεπτέμβρη. Η Phison, για παράδειγμα, που κατασκευάζει τους controllers για SSD, είδε έσοδα 1,1557 δις, αυξημένα κατά 25.38% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 4.05% σε σχέση με πέρσι. Παράλληλα είχε 24% αύξηση στο περασμένη τρίμηνο σε σχέση με το Q2 2023..

Την ώρα που οι εταιρίες αυξάνουν τα έσοδά τους, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα, αφού οι κατασκευαστές υπολογιστών και κινητών, θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά για την αγορά τους, με την αύξηση να περνάει φυσικά στους καταναλωτές. Έτσι, αναμένεται περεταίρω αύξηση τιμών, σε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν μνήμες και SSD.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.