Ο Βρετανική εταιρεία σχεδιασμού chip, ARM, της οποίας τα chip βρίσκονται στις περισσότερες κινητές συσκευές, φαίνεται ότι δεν επαναπαύεται παρά την επιτυχία της. Έτσι σήμερα μας ανακοίνωσε την καινούρια της αρχιτεκτονική με την ονομασία Cortex-A17.

Κατασκευασμένη στα 28nm, στοχεύει να αντικαταστήσει την παλιά πλέον Cortex- A9 που συναντάμε στα περισσότερα smartphone, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις μέχρι και 60% πάνω, συνδυάζοντας παράλληλα πολύ καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Σαν μέτρο σύγκρισης ας αναλογιστούμε ότι οι σημερινοί Cortex-A15 είναι 40% πιο γρήγοροι από τους A9.

ARM-Cortex-logo

Οι νέοι A17 θα έρχονται με την μεσαίας κατηγορίας κάρτα γραφικών Mali-T720 και ενισχυμένη IP σουίτα, οπότε αναμένουμε τις επόμενες entry υλοποιήσεις να ενσωματώνουν την εν λόγω κάρτα.

Η Cortex-A17 θα στοχεύει αυστηρά στη low και mid-range κατηγορία προσφέροντας τετραπύρηνους επεξεργαστές μέχρι τα 2Ghz. Η συγκεκριμένη θα μπορεί να ενσωματωθεί και σε επεξεργαστές big.LITTLE. Τέλος θα δούμε chip και με την Mali-V500, τα οποία θα είναι καθαρά για mid-range συσκευές με δυνατότητα εγγραφής 4Κ video.

Cortex A12

Απ’ότι φαίνεται το μέλλον της ARM διαγράφεται λαμπρό και με κατασκευαστές όπως η MediaTek η Cortex-A17 θα κατακλύσει την αγορά.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.