Η τεχνολογία big.LITTLE της ARM χρησιμοποιείτε στους επεξεργαστές των περισσότερων ναυαρχίδων του 2015, καθώς προσφέρει ταχύτητα και παράλληλα οικονομία. Συσκευές όπως το Samsung Galaxy S6, το HTC One M9 και το LG G4 ενσωματώνουν επεξεργαστές βασισμένους σε big.LITTLE.

Αν αναρωτηθήκατε λοιπόν, τι ακριβώς είναι η τεχνολογία αυτή και πώς δουλεύει, η ARM για να απαντήσει στα ερωτήματα μας, έφτιαξε ένα απλό και κατανοητό βίντεο.

https://youtu.be/J2z7P9JKukc

Η βασική ιδέα είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τους “μεγάλους” πυρήνες, για να κάνουν την δύσκολη δουλειά, όταν η συσκευή χρειάζεται χειριστεί εργασίες με μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, ενώ οι “μικροί” πυρήνες χρησιμοποιούνται σε απλές διεργασίας και όταν το τηλέφωνό μας δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Όταν δεν καταναλώνουν ενέργεια και οι δύο πυρήνες πέφτουν για ύπνο.

Φυσικά, αυτό είναι μια πολύ γενική εξήγηση και δεν μας προσφέρει μια βαθιά κατανόηση της τεχνολογίας αυτής, ωστόσο είναι μια καλή αρχή για να καταλάβουμε τα οφέλη της.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.