Η Area 51 έχει αιχμαλωτίσει την φαντασία των ανθρώπων για δεκαετίες και συνεχίζει να το κάνει, καθώς μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων πιστεύει πως είναι η αμερικάνικη βάση που αποτελεί το επίκεντρο της εξωγήινης δραστηριότητας. Εκεί θεωρούν πολλοί πως πήγαν έναν εξωγήινο που συνέλλεξε ο στρατός των ΗΠΑ μετά από πτώση UFO το 1947 και πολλά άλλα. Όλοι αυτοί οι μύθοι γύρω από την Area 51 έχουν κάνει το κοινό να αναρωτιέται τι γίνεται σε αυτή την βάση και μάλιστα το 2019, είχαμε ένα Facebook Event με την ονομασία Storm Area 51: They Can’t Stop All of US. Μέσω αυτού, μεγάλο πλήθος μαζεύτηκε έξω από την βάση, απαιτώντας να μπει μέσα. Όπως είναι λογικό δεν τα κατάφεραν.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η πραγματική χρήση της Area 51, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εξωγήινους ή UFO. Η περιοχή είναι μια μονάδα δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας την ΗΠΑ και αποκτήθηκε από την USAF στην δεκαετία 1950. Στην βάση γινόντουσαν δοκιμές αεροσκαφών, όπως το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2 των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο, που μπορεί να λειτουργήσει σε υψόμετρα άνω των 70.000 ποδιών, στην στρατόσφαιρα.

Προφανώς η συγκεκριμένη βάση είναι άκρως μυστική και η φύση των δοκιμών που κάνει, πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί σαν βάση από την οποία απογειώνονται και προσγειώνονται UFOs, όταν στην πραγματικότητα είναι πειραματικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Λας Βέγκας Η.Π.Α.- Περιοχή 51 Alien Center ψιλικατζίδικο και βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο από το Βέγκας στην Κοιλάδα του Θανάτου με εξωγήινη διακόσμηση

Μάλιστα, σε έγγραφα που είχαν δημοσιευτεί το 2013 από την αμερικάνικη κυβέρνηση, αναφέρονται και τα πειράματα του U-2. Συγκεκριμένα γράφουν:

«Οι δοκιμές σε μεγάλο υψόμετρο του U-2 οδήγησαν σύντομα σε μια απροσδόκητη παρενέργεια – μια τεράστια αύξηση στις αναφορές για αγνώστων ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (UFO).»

Πρόσθεσαν: «Οι πτήσεις U-2 και αργότερα του Oxcart αντιπροσώπευαν περισσότερο από το μισό όλων των αναφορών UFO στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στο μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1960».

Το U-2 έπαιξε κεντρικό ρόλο στην συλλογή πληροφοριών για τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Παρακολουθούσε την Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα. Από αυτό το αεροσκάφος βρήκαν οι ΗΠΑ την εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων της Ρωσίας στην Κούβα.

H Revolut μόλις ανακοίνωσε το Robo-Advisor στην Ελλάδα: Στόχος να βγάλεις χρήμα!

Έτσι λοιπόν, η Area 51 δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βάση της αμερικάνικης αεροπορίας, στην οποία δοκιμάστηκαν και πιθανότατα δοκιμάζονται ακόμα, νέα αεροσκάφη. Την περίοδο του ψυχρού πολέμου η μυστικότητα ήταν αναγκαία και αυτό έδωσε τροφή στις θεωρίες συνομωσίας, κάνοντάς την το επίκεντρο της εξωγήινης δραστηριότητας στην Γη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.