Ειδικό πρόγραμμα και διασταυρώσεις θα εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα από μισθούς συντάξεις και ακίνητα.  Η ΑΑΔΕ έχει σαν στόχο να αξιοποιήσει τη τεχνητή νοημοσύνη η οποία με τη βοήθεια ειδικού αλγόριθμου θα σαρώνει τις φορολογικές δηλώσεις, θα βλέπει τραπεζικούς λογαριασμούς όπως και τη δραστηριότητα στα social media και θα προσπαθήσει να ξετρυπώσει φοροφυγάδες. Μάλιστα πληροφορίες θα αναφέρουν ότι θα αξιοποιούνται και στοιχεία όπως αποστολές με courier.

Vodafone: Απεριόριστα data σε όλα τα συμβόλαια για 5 ημέρες, ιδιώτες και επαγγελματίες

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχουν μπει για τα καλά οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, με τους φοροελεγκτές να διενεργούν έρευνες και διασταυρώσεις από το γραφείο τους, εντοπίζοντας ύποπτες συναλλαγές, υποθέσεις παράνομου εμπορίου και πλουτισμού. Ο ειδικός αλγόριθμος της ΑΑΔΕ διενεργεί συνδυαστικές διασταυρώσεις σε δηλωθέντα εισοδήματα, επαγγελματική δραστηριότητα, τζίρους, δαπάνες διαβίωσης, τραπεζικές κινήσεις και αξιοποιεί πληροφορίες από social media (Facebook, Instagram, TikTok) μέχρι και τις παραδόσεις προϊόντων από τις εταιρείες κούριερ.

Στο ηλεκτρονικό «δίχτυ» της ΑΑΔΕ πιάνονται χιλιάδες φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αναδρομικά, ακίνητα, μερίσματα αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ενώ έχουν δραστηριότητα υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Bλέπω μια ferrari πάω και τραβώ μια φωτογραφία και την ανεβάζω τι σημαίνει έχω ferrari?
    Η άλλη από τα κάτω πατήσια φοράει το μαγιό και βγάζει φώτο με αφίσα από τις μπαχάμες.
    Άντε πιάστε πρώτα τους γιατρούς 50€ η επίσκεψη 20 επισκέψεις την ημέρα χωρίς κάμία απόδειξη και αφήστε τα social.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.