Μερικά απ’ τα κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας παραγωγής chip μπορεί να κράτησαν την ψυχραιμία τους και να έδειξαν cool μπροστά στο άκουσμα ότι η Apple έβγαλε chip 64bit, αλλά απ ότι μας αναφέρει μια πηγή επικράτησε ένας μικρός πανικός στα ενδότερα της Qualcomm.

Ο άνθρωπος εκ τον έσω λέει ότι το Α7 της Apple ήταν γροθιά στο στομάχι της εταιρίας.

apple-a7-on-board-small

“Όχι μόνο εμείς, αλλά και όλοι οι άλλοι όταν ακούσαμε γι’ αυτό το chip μείναμε με το στόμα ανοιχτό, ήμασταν απροετοίμαστοι. Δεν υφίσταται λόγος επιδόσεων καθώς οι εφαρμογές που θα ευνοηθούν είναι απειροελάχιστες. Αλλά όπως και να το κάνεις είναι 32bit παραπάνω και τώρα όλοι τα θέλουν. Πραγματικά ήταν χτύπημα κάτω απ τη μέση και έσπειρε τον πανικό.”

 

Παρόλο σχεδόν την αντανακλαστική κίνηση ενός μαγαλοστελέχους της Qualcomm να χαρακτηρίσει το chip σαν ένα μαρκετίστικο κόλπο, είναι το ίδιο στέλεχος βγήκε μετά για να αποσύρει την δήλωσή του. Δεν είναι τυχαίο που αμέσως μετά την ανακοίνωση του iPhone 5S με τον Α7 βγήκε η Qualcomm και η Samsung να ανακοινώσουν τα δικά τους σχεδία για επερχόμενα 64μπιτα chip. Μέχρι τότε κανένας κατασκευαστής δεν έδινε σημασία στο πέρασμα μια τέτοιας αρχιτεκτονικής ούτε επένδυε σε μια τέτοια μετάβαση.

 

qualcomm-snapdragon

 

Καλώς η κακώς, ανεξαρτήτως τις δηλώσεις του ανθρώπου της Qualcomm δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ηApple με αυτή την κίνηση έσπρωξε και τους άλλους κατασκευαστές να ξεκινήσουν κάτι που δεν το ‘χαν στα σχέδια μια ώρα αρχύτερα. Μακάρι να υπάρχει αδιάκοπη μάχη για την πρώτη θέση έτσι ώστε να ευνοηθεί τελικά ο καταναλωτής.

 

Πηγή

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σιγα μην εκανε ανθρωπος της qualcomm αυτες τις δηλωσεις. γιατι δε μας λενε και το ονομα η’ τη θεση του τοτε ???

    δηθεν διαρροες και διαρροιες απο το στρατοπαιδο της apple ειναι

  2. Ούτε για πλάκα δεν θα τα είπε αυτά άνθρωπος της QualComm… Αν τα έχει πει μάλλον θα πρέπει να περάσει κάποια βόλτα από τον τοπικό ΟΑΕΔ! :p

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.