Οι έξυπνες συσκευές είναι ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας, ικανές να παρακολουθούν μια ποικιλία μετρήσεων με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Ωστόσο, αυτή η ευκολία έρχεται μερικές φορές με κάποιο κόστος. Πάρτε για παράδειγμα τα Apple Watch, τα οποία έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους στους σκιέρ. Το λογισμικό των ρολογιών μερικές φορές μπερδεύει μία διαδρομή με σκι σε κατηφόρα με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και καλεί αυτόματα το 911.

Αυτό έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες κατακλύζονται από ψευδείς κλήσεις συναγερμού, για τους σκιέρ, οι οποίοι αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα με μία προβληματική συσκευή, και για τους προγραμματιστές λογισμικού της Apple, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα.

Το σύστημα των Apple Watch, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει πτώσεις και συγκρούσεις κατά την οδήγηση, το σκι ή το σνόουμπορντ, ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί σε κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, οι χρήστες μπορεί να μην είναι πάντα σε θέση να αντιδράσουν εγκαίρως στις ειδοποιήσεις που προηγούνται της κλήσης και να αποτρέψουν την πραγματοποίησή της.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της The New York Times, το τμήμα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην κομητεία Summit County του Κολοράντο έλαβε 185 λανθασμένες ειδοποιήσεις για ατυχήματα μεταξύ 13 και 22 Ιανουαρίου. Η Apple φέρεται να έχει λάβει γνώση αυτού του προβλήματος και εργάζεται στην αντιμετώπισή του.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι λειτουργίες μπορεί να ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμη και αν δεν έχει συμβεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα ή σκληρή πτώση”. Προηγουμένως, η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης των iPhone 14 προκάλεσε επίσης μεγάλη αναστάτωση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία λόγω ατυχημάτων και στο σκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λειτουργίες ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης των Apple Watch λειτούργησαν όπως προβλεπόταν και ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η ιστορία ενός αρχηγού τάξης spin, του οποίου το ρολόι ενεργοποίησε λανθασμένα μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης, υπογραμμίζει τη δυνατότητα της τεχνολογίας να λύνει αλλά και να δημιουργεί προβλήματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.