Το Apple Vision Pro είναι με διαφορά το ακριβότερο XR Headset της αγοράς, όμως η Apple φαίνεται πως θέλει να το κάνει ακόμα πιο ακριβό. Μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ ικανό σύστημα, όμως σίγουρα δεν είναι προσιτό στο ευρύ κοινό.

Οι πρώτοι developers που το χρησιμοποιούν ήδη, αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα βαρύ για συσκευή αυτού του είδους, πόσο μάλλον για πολύωρη χρήση. Αυτό το ανέφερε και ο Mark Gurman του Bloomberg, στο Power On newsletter.

Η Apple βρήκε λύση σε αυτό, προσθέτοντας ένα δεύτερο λουράκι, όμως υπάρχει ένα θέμα.

Από ότι φαίνεται η εταιρία σκέφτεται να πουλάει το έξτρα strap σαν έξτρα αξεσουάρ, καθώς δεν θα το περιλαμβάνει στην αρχική συσκευασία.

Αυτό προφανώς είναι μεγάλη απογοήτευση, καθώς μια συσκευή $3500, με ελλιπή στήριξη στο κεφάλι, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει εξ’ αρχής. Το σίγουρο είναι πως το έξτρα λουράκι είναι σημαντικό αξεσουάρ για την χρήση της συσκευής, ώστε να παραμένει σταθερή στο κεφάλι του χρήστη. Το να ζητήσει η Apple έξτρα χρήματα για το αξεσουάρ που διορθώνει το σχεδιαστικό λάθος που η ίδια έκανε, είναι μεγάλο φάουλ από μέρους της.

Apple Vision Pro Huawei

Δεν θα είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Apple κάνει κάτι αντίστοιχο. Ξεκίνησε με τους φορτιστές στα κινητά της το 2020, ενώ στην συνέχεια αφαίρεσε πλήθος από θύρες στα macbooks, αναγκάζοντας τους χρήστες να αγοράζουν USB Dongles. Αν και ελπίζουμε πως το δεύτερο headstrap θα έρθει σε χαμηλή τιμή, οι ελπίδες μας θα πέσουν στο κενό. Άλλωστε μιλάμε για την εταιρία που χρεώνει $19 για το πανάκι καθαρισμού.

Σύμφωνα με την Gurman η εταιρία εργάζεται για να φέρει νέα χαρακτηριστικά στο δεύτερης γενιάς Vision Pro. Αυτά περιλαμβάνουν την προβολή περισσότερων οθονών όταν συνδέεται σε Mac και πολλαπλά προφίλ χρηστών, όπως επίσης και facetime με πολλαπλούς χρήστες. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να διορθώσει την άνεση του headset για τον χρήστη;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.