Η Apple μόλις αποκάλυψε την πολύ αναμενόμενη αναβάθμιση της γνωστής σειράς set-top box συσκευών της, Apple TV, η οποία είναι πλέον σε θέση να αναπαράγει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε ανάλυση 4K Ultra HD. Ο Tim Cook δήλωσε ότι η τηλεόραση βρίσκεται σε “σημείο καμπής” με την υιοθέτηση του 4Κ. Το νέο hardware της Apple TV τοποθετεί την εταιρεία σε ισότιμη βάση με τα Roku, Amazon και Chrome, τα οποία ήδη προσφέρουν συσκευές με δυνατότητα 4K stream.

Η νέα Apple TV 4K πέρα από την υποστήριξη της νέας ανάλυσης, διαθέτει επίσης HDR με την υποστήριξη του Dolby Vision όσο και του HDR10. Αυτές οι τεχνολογίες HDR επιτρέπουν την εμφάνιση φωτεινότερων στιγμιότυπων και μια εκτεταμένη ποικιλία χρωμάτων σε τηλεοπτικές συσκευές που έχουν HDR. Η διαφορά μπορεί να είναι εντυπωσιακή – μερικές φορές ακόμη περισσότερο από το να έχουμε απλά 4K ανάλυση.

Το γραφικό περιβάλλον της Apple TV έχει επίσης επανασχεδιαστεί για να παίζει άρτια με την 4K ανάλυση, όπως επίσης και τα screensavers που παίζουν όταν η συσκευή είναι αδρανής. Υπάρχει επίσης ένα ανανεωμένο Siri Remote που θα κάνει την χρήση της πιο εύκολη. Ο Eddy Cue της Apple ανακοίνωσε ότι τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ θα φέρουν ταινίες 4K στο iTunes Store και οι πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει τις κατάλληλες ταινίες σε HD θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 4K HDR χωρίς επιπλέον κόστος.

Το Netflix και άλλες εφαρμογές streaming θα προσφέρουν επίσης περιεχόμενο σε 4K, όπως ήδη κάνουν σε άλλες πλατφόρμες.

Όσο για το νέο hardwear της Apple TV είναι πολύ πιο ισχυρό από το προηγούμενο μοντέλο. Τώρα διαθέτει έναν επεξεργαστή A10X Fusion (ίδιο με αυτό που υπάρχει στο iPad Pro) και 3GB μνήμης RAM. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση να είναι δύο φορές πιο γρήγορή από ότι το προηγούμενο μοντέλο. Αυτά τα αναβαθμισμένα εσωτερικά χαρακτηριστικά θα επιτρέψουν την ομαλή αναπαραγωγή περιεχομένου 4K με ταχύτητα μέχρι και 60fps. Θα πρέπει επίσης να κάνουν την Apple TV μια πιο ικανή, casual συσκευή παιχνιδιών. Η ThatGameCompany, η developer ομάδα του Journey και άλλων μοναδικών τίτλων, δημιουργούν αυτήν στιγμή ένα νέο παιχνίδι που ονομάζεται Sky για το ανανεωμένο set-top box της Apple.

Η νέα Apple TV θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου με τιμή 179$.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.