Οι κάτοχοι ορισμένων παλαιότερων iPhone συσκευών αναμένεται να λάβουν περίπου 65 δολάρια ο καθένας, μετά το άνοιγμα του δρόμου προς κάτι τέτοιο μετά από μια ομαδική αγωγή που κατηγορεί την Apple ότι προέβαινε κρυφά στο throttling των συσκευών.

Τα τηλέφωνα που επηρεάζονται και αναφέρονται στην αγωγή ήταν συσκευές iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE που έτρεχαν το iOS 10.2.1 πριν την 21η Δεκεμβρίου 2017 και τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Οι αναφορές για τυχαίες απενεργοποιήσεις των συσκευών iPhones ξεκίνησαν το 2015, και αυξήθηκαν το φθινόπωρο του 2016. Οι αναφορές περιέγραφαν καταστάσεις όπου τα τηλέφωνα απενεργοποιούνταν ακόμη και αν οι μπαταρίες εμφάνιζαν φόρτιση πάνω από 30%. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι απενεργοποιήσεις είχαν γίνει ως αποτέλεσμα των ολοένα και μεγαλύτερων απαιτήσεων εκ μέρους του λειτουργικού, που η Apple αναβάθμιζε συνέχεια.

Η εταιρεία προσπάθησε να το διορθώσει με software update αν και το μόνο που έκανε ήταν να κάνει throttle τις επιδόσεις για να περιορίσει τις τυχαίες απενεργοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.