Μια αναφορά που δημοσιεύθηκε από την Taiwan Times και την Commercial Times, δηλώνει πως το iPhone 5C θα σταματήσει να παράγεται στα μέσα του 2015.

Η εταιρία δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο αποσύρει την συσκευή, αλλά το πολύ μειωμένο ενδιαφέρον είναι πιθανότατα η απάντηση. Με το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus να είναι στα μαγαζιά ήδη, και το iPhone 5S να έρχεται στα $99, to iPhone 5C δεν είναι καλή επιλογή για πολλούς.

HT_iphone_5C-colors_thg-130910_16x9_992

Η συσκευή ανακοινώθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο σαν χαμηλή εναλλακτική του iPhone 5S, αλλά στην ουσία ήταν ένα πλαστικό iPhone 5, που κυκλοφόρησε για να σπρώξει τον κόσμο στο iPhone 5S, αφού το iPhone 5 σταμάτησε να κυκλοφορεί πριν την ώρα του. Τότε είχαμε γράψει ένα άρθρο που το εξηγούσαμε και είχαμε δεχθεί πολύ κριτική για αυτό, αλλά από ότι φαίνεται επαληθευόμαστε. Δείτε το άρθρο εδώ.

Η μόνη περίοδος που το iPhone 5C έκανε καλές πωλήσεις, ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, όπου και κυκλοφόρησε. Από εκεί και μετά οι πωλήσεις ήταν απογοητευτικές, αφού ο κόσμος προτίμησε να δώσει λίγα χρήματα παραπάνω και να αγοράσει το πιο premium και πιο δυνατό iPhone 5S.

iphone 5C ad

Αν και περιμέναμε να το δούμε σε χαμηλότερη τιμή, το iPhone 5C κυκλοφόρησε στα €550, όσο δηλαδή θα έκανε το iPhone 5 αν είχε μείνει στην αγορά. Η βασική διαφορά όμως είναι πως το 5αρι ήταν μεταλλικό και όχι πλαστικό όπως το 5C. Η συσκευή τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ σαν κάτι φθηνότερο, κάτι που για εμάς ήταν μέγα λάθος, καθώς θα μπορούσε να έχει κάνει τρελές πωλήσεις.

Το πρόβλημα με την Apple είναι πως ποτέ δεν δίνει αριθμούς για τις πωλήσεις κάθε συσκευής ξεχωριστά, αλλά τις αναφέρει σαν σύνολο. Έτσι δε μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα πόσες πωλήσεις έχει κάνει κάθε συσκευή. Φυσικά αυτό είναι καθαρό μάρκετινγκ και κατά την γνώμη μας, λιγάκι απαράδεκτο.

Το θέμα είναι πως το iPhone 5C αφήνει χρόνους και πιθανότατα δεν θα λείψει σε κανέναν!

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.