Όπως ήταν προγραμματισμένο, η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του τριμήνου, και στεναχώρησε την Wall Street που ήθελε πτώση στις πωλήσεις iPhones. Συγκεκριμένα η Apple πούλησε συνολικά 74.8 εκατομμύρια iPhones, παρουσιάζοντας άνοδο σε σχέση με πέρσι, που είχε φτάσει τις 74.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να τονίσουμε πως αυτό το νούμερο δεν είναι για τα iPhonne 6s/6s Plus μόνο, αλλά γενικότερα για τα iPhones που πουλήθηκαν. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για iPhone 4s, 5, 5s, 6, 6 Plus, 6s και 6s Plus, τα οποία βρίσκονται ακόμα στην αγορά.

apple-money-

Η ώθηση φαίνεται πως δόθηκε από τα iPhone 6s/6s Plus, που έφεραν νέες τεχνολογίες στις συσκευές, όπως το Force Touch και την νέα κάμερα, υψηλότερης ανάλυσης που έχει η συσκευή.

Τα iPad συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση, φτάνοντας τις 16.1 εκατομμύρια πωλήσεις, που είναι μεγάλη μείωση σε σχέση με τα 21.4 εκατομμύρια πωλήσεις πέρσι την ίδια περίοδο. Παρά την κυκλοφορία του iPad Pro, η Apple δεν κατάφερε να επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές της.

Στο θέμα των  χρημάτων, η Wall Street έπεσε αρκετά κοντά προβλέποντας τζίρο $76.4 δις. Η Apple έκανε τζίρο που έφτασε τα $75.9 δις, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τα $74.6 δις της περσινής χρονιάς. Τα καθαρά κέρδη που παρουσίασε είναι εντυπωσιακά και φτάνουν τα $18.36 δις, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ήταν $18.1 δις.

Για το τρέχον τρίμηνο η Apple προβλέπει τζίρο που θα κυμαίνεται από τα $50 δις μέχρι τα $53 δις, όμως οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν να δουν πτώση στις πωλήσεις iPhones στην επόμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εταιρία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.