Ξεκινώντας από τη σειρά iPhone 12, η Apple ξεκίνησε να διαθέτει τα τηλέφωνά της χωρίς τα EarPods και τον φορτιστή. Και όταν ρωτήθηκε για το λόγο, η απάντησή της ήταν ο σεβασμός στο περιβάλλον, εξηγώντας ότι τα μικρότερα κουτιά θα μπορούν να κάνουν να χωρέσουν περισσότερα iPhones σε μια παλέτα.  Κάτι τέτοιο, θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου κατά 2 εκατομμύρια τόνους, που ισοδυναμεί με την απόσυρση 500.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Η Samsung από την μεριά της απάντησε όπως κάνει πάντα. Αρχικά τρολάρει την Apple και στη συνέχεια διαγράφει τα social media posts. Δικαστής στη Βραζιλία, απεφάνθη ότι η Apple θα πρέπει να επιστρέψει ποσό ύψους 1.081 δολαρίων στον χρήστη που κινήθηκε νομικά εναντίον της, καθώς το iPhone του δεν ήρθε με φορτιστή, κάτι που παραβιάζει το νόμο στη Βραζιλία.

Η Samsung ακολούθησε τα βήματα της Apple. Αρχικά, πλήρωσε πρόστιμο στην Βραζιλία για την έλλειψη φορτιστή από τα κουτιά των Galaxy smartphones. Το Sammobile αναφέρει, ότι η αρχή προστασίας του καταναλωτή στο Sao Paolo, γνωστή ως Procon, επέβαλε πρόστιμο στην Apple 2.1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Procon έριξε στην Fortaleza πρόστιμο ύψους 5.2 εκ. δολαρίων και στις δυο εταιρείες, Samsung, Apple. Υπάρχουν περισσότερα από 900 παραρτήματα της Procon σε όλη τη Βραζιλία.

Η Samsung αναγκάστηκε να συμμορφωθεί, καθώς το A53 έρχεται με φορτιστή, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες χωρίς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Apple υπολογίζεται ότι με τη κίνηση αυτή έχει εξοικονομήσει περίπου 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tο Vodafone Giga WiFi Home σε νέα τιμή προσφοράς και με τριπλάσια διαθέσιμα GB δωρέαν

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας μην βάζει κανένας κατασκευαστής φορτιστή μόνο το καλώδιο USB αρκεί και στη συνέχεια οποίος θέλει ας αγοράζει έξτρα το φορτιστή. Έτσι θα πέσει το κόστος αγοράς για τους πελάτες και θα υπάρξει μεγαλύτερη περιβαντολλογική προστασία.

  2. Εδώ υπάρχει νόμος πχ να κινηθεί κάποιος νομικά αν δεν υπάρχει φορτιστής μέσα στο κουτί?

  3. Προφανως κανεις πλακα ,δεν ειναι δυνατόν να αγοραζεις κατι που αν δεν το φορτισεις απλα δεν παιζει
    Βαζοντας μονο καλωδιο σε υποχρεώνει να φορτιζεις απο pc αν δεν έχεις καποιον φορτιστή
    Αυτο κανει το κινητο ακίνητο και δεν στο πουλα φτηνότερα αδερφε ουτε και τους νοιαζει το περιβάλλον
    Μονο η κονομα τους νοιαζει οποτε μπορουν να φανε και μαυρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.