Οι πληρωμές μέσω ανέπαφων συναλλαγών στις συσκευές μας είναι εδώ και 2 χρόνια στην αγορά από την Google, με το Google Wallet, αλλά η εταιρία δεν το προώθησε ιδιαίτερα και σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό συσκευών που το χρησιμοποιούσαν μέχρι το Android 4.4 KitKat, δεν υιοθετήθηκε τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. Η Apple από την άλλη έδωσε ιδιαίτερη βάση στο εν λόγω χαρακτηριστικό, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο σε αυτό και στις 2 εκδηλώσεις της. Τώρα από ότι φαίνεται η εταιρία ψάχνει περισσότερους τρόπους για να τραβήξει το κοινό.

apple pay

Η εταιρία έχει ανακοινώσει αρκετούς συνεργάτες της στο Apple Pay, χωρίς να ξέρουμε το είδος της συνεργασίας. Αρκετοί από αυτούς έχουν ενσωματώσει στα καταστήματά τους ήδη τεχνολογία NFC πληρωμών, όχι μόνο για πληρωμές μέσω κινητών, αλλά και μέσω πιστωτικών καρτών, που διαθέτουν NFC Chip, εδώ και καιρό. Σύμφωνα με μια αναφορά από το Bank Innovation, αυτές οι εταιρίες ίσως αποτελέσουν μέρος κάποιου προγράμματος ανταμοιβών. Οι φήμες θέλουν την Apple να ξεκινάει κάτι τέτοιο μέσα στις γιορτές. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, ακόμα και για εταιρίες σαν την Apple. Στις ΗΠΑ οι τράπεζες θα κάνουν όλη την δουλειά για την Apple, αφού από το 2015 οι κάρτες όλων θα είναι με EMV, που σημαίνει πως θα διαθέτουν NFC Chip.

Το πλάνο της Apple θέλει συνεργασία iBeacon, iAd και Apple Pay. Αυτό θα επιτρέψει στον χρήστη να αναγνωρίζεται όταν μπει σε κάποιο μαγαζί και να του αποστέλλεται διαφήμιση μέσω του iAd στην συσκευή του, σχετικά με τις προσφορές με την χρήση Apple Pay. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η Apple θα πρέπει να συνεργαστεί με περισσότερα μαγαζιά για την χρήση iBeacon, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Έτσι λοιπόν ίσως το εν λόγω πρόγραμμα της ανταμοιβών της εταιρίας θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015!

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.