Η Apple την περασμένη Πέμπτη έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα πλοήγησης που βασίζεται στη δημιουργία διαδρομών με βάση αναφορές ατυχημάτων και αναφορές χρηστών, λειτουργίες που θυμίζουν πάρα πολύ την εφαμογή Waze

 

apple navigation waze

 

Η πατέντα για την εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μέθοδο για την δημιουργία διαδρομής, βασισμένης σε πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, όπως ακριβώς στην εφαρμογή Waze που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Επίσης θα μπορούν οι χρήστες βαθμολογήσουν της διαδρομές που ακολούθησαν, παρέχοντας έτσι καλύτερες διαδρομές!

Σύμφωνα με την πατέντα ο χρήστης δηλώνει το σημείο που ξεκινάει και τον προορισμό του. Έπειτα η εφαρμογή υπολογίζει την καλύτερη διαδρομή βασισμένη στις προτιμήσεις του χρήστη. Ενώ διαδρομές με χαμηλότερη βαθμολογία δεν θα περιλαμβάνονται.

apple navigation 2

Ενώ είναι καθ’ οδών οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θα λαμβάνουν ενημερώσεις για τα ατυχήματα και τους κλειστούς δρόμους στην διαδρομή που έχουν επιλέξει, για να μπορεί να αποφύγει καθυστερήσεις.

13.07.04-Route-3

Αναμένουμε εξελίξεις και φυσικά την απάντηση της εταιρίας που παράγει το Waze, που κάνει όλα όσα προσπαθεί  η Apple να πατεντάρει και ακόμα παραπάνω! Λέτε να έχουμε πάλι δικαστήρια;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.