Πριν λίγο καιρό είδαμε να κάνουν την εμφάνιση τους συσκευές με κυρτές οθόνες όπως το LG G Flex και το Samsung Galaxy Round. Απ’ ότι φαίνεται η τεχνολογία είναι πλέον έτοιμη για οθόνες τέτοιου τύπου και εικάζουμε ότι θα την υιοθετήσει και η Apple αφού έδωσε να πατεντάρει μια διαδικασία παραγωγής για κυρτούς αισθητήρες αφής μεγαλύτερης ακρίβειας.

 iphone_763026544

Η πατέντα με αριθμό 8,603,574 που έχει απονεμηθεί στην Apple είναι για την διαδικασία τοποθέτησης ενός αγώγιμου λεπτού στρώματος πάνω από ένα εύκαμπτο υπόστρωμα ενώ βρίσκεται σε επίπεδη θέση. Όταν αυτό είναι έτοιμο, το υπόστρωμα τοποθετείτε σε ένα δεύτερο υπόστρωμα -καλούπι και θερμαίνεται. Εν κατακλείδι έχουμε έναν κυρτό αισθητήρα αφής χωρίς παραμορφώσεις, που περιέχει ένα λεπτό στρώμα που έχει σκληρύνει από την διαδικασία της θερμικής ανόπτησης.

 applecurve

Τα υπέρ αυτής της διαδικασίας που περιέχονται στη πατέντα είναι ότι επιτρέπει σε όλα τα μέρη που περιλαμβάνονται στη κυρτή οθόνη να είναι κυρτά. Προς το παρόν κάποιες συσκευές που είναι εμφανισιακά κυρτές χρησιμοποιούν ένα επίπεδο υπόστρωμα που μοιάζει με θόλο στο πάνω μέρος. Αυτό μπορεί να δίνει την κυρτή εμφάνιση αλλά η οθόνη χάνει από το touch sensitivity της λόγο της απόστασης της οθόνης από τα ηλεκτρόδια που βρίσκονται στο φιλμ. Η διαδικασία της Apple θα επιτρέπει καμπυλότητα με απόκριση μαζί.

 Η πατέντα είχε πρωτοκατατεθεί από το 2010 όπου ακόμα συσκευές με κυρτές οθόνες φάνταζαν μακρινό μέλλον.

Πηγή

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, η Apple τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ανακοινώσει τα iPhone 6 & iPhone Air(το 1ο phablet της εταιρείας). Η κυρτή οθόνη -πάντα βάσει φημών- διάβασα ότι αφορά στο 6άρι & όχι στο Air. Γνωρίζοντας πλέον πως προωθεί τα προ’ι’όντα της η Apple -κάτι αντίστοιχο εξάλλου έγινε & με το 5s- θα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση των νέων κινητών. Μέχρι τότε θα αρκεστούμε για άλλη μία φορά στις φήμες.

  2. Η apple ας βγάλει πρώτα κανένα iphone με σοβαρή οθόνη πάνω από 4 inches και μετά να ασχοληθεί με τις κυρτές οθόνες…

    • Για να κάμω και εγώ τη δουλειά του σχολιαστή μήπως και σε ξεπεράσω.. εσύ κύριε το υπόλοιπο που θεωρείς everything για πες μας ποιό είναι..? Θα στο ξαναπώ άλλη μια φορά.. οτι κανείς με ενα ipοhne μπορείς να το κανείς με ενα κινητό των 200 εύρω που φοράει android μη σου πω και περισσότερα. Το iphone είναι απλα μόδα. Βασικά το μέλλον θα δείξει και θα είμαι εδώ να στα ξαναπώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.