Η Apple ενδέχεται να βρήκε ένα τρόπο για να καταργήσει την ανάγκη εργαλείου για την εξαγωγή της SIM από τις συσκευές. Νέα πατέντα που κατέθεσε η εταιρία, ασφαλίζει την SIM με χρήση μαγνητισμού και όχι με μηχανισμό που ανοίγει με το γνωστό κλειδάκι (ή βελόνα).

apple-patent-sim-tray

Η συγκεκριμένη πατέντα ονομάζεται “Συστήματα και μέθοδοι για την εξαγωγή αφαιρούμενων μονάδων από ηλεκτρονικές συσκευές” και βασικά περιγράφει την εξαγωγή της SIM με χρήση μαγνητισμού. Μέχρι τώρα χρειαζόμασταν μια οπή, για να μπει το ειδικό κλειδάκι, ώστε να ξεκλειδώσει ο μηχανισμός και να βγει το συρτάρι τις κάρτας SIM. Η Apple αναφέρει πως ο μηχανισμός πιάνει πολύ χώρο στην συσκευή και πως είναι σημείο εισόδου βρωμιάς.

Με το να αντικαθιστά τον μηχανισμό η Apple, θα είναι σε θέση να οργανώσει πάλι το εσωτερικό της συσκευής και να την κάνει λεπτότερη. Όλα αυτά με την χρήση μαγνητών που θα “κλειδώνουν” την SIM στη θέση της. Το άλλο θετικό θα είναι πως πλέον οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν το κλειδάκι, κάθε φορά που θέλουν να αλλάξουν SIM, καθώς το μικρό μέγεθος του εργαλείου, το κάνει εύκολο στο να χαθεί.

Δυστυχώς δεν έχουμε πληροφορίες για το αν η Apple θα το υλοποιήσει και πότε, καθώς εκτός από όλα τα άλλα η εταιρία έχει υπάρξει και συλλέκτης πατεντών για χρήση στις δικαστικές αίθουσες, οπότε η χρήση της εν λόγω πατέντας δεν αποτελεί δεδομένο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.