Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες η Apple έκανε μια παραγγελία στην Samsung για 100 εκατομμύρια οθόνες AMOLED, 5.5 ιντσών για το 2017. Οι οθόνες πιθανότατα θα μπουν στο iPhone Plus που θα ανακοινωθεί το 2017. Σύμφωνα με αυτή την ημερομηνία, μπορούμε να υποθέσουμε πως το επόμενο iPhone δεν θα έχει AMOLED οθόνη, όπως επίσης και η παραδοχή της Apple για την ανωτερότητα των AMOLED οθονών. Όπως και να έχει οι εν λόγω οθόνες θα βρεθούν πιθανότατα στο iPhone 7s Plus.

Samsung OLED displays

Οι πληροφορίες έρχονται από μια πηγή της κινέζικης WSJ και αποκαλύπτει πως η Samsung έχει αναθέσει την παραγωγή των οθονών στο εργοστάσιο της στην Asan. Οι φήμες για χρήση OLED οθονών από την Samsung, όμως αυτό αναμενόταν να γίνει το 2018, κάτι που αλλάζει τώρα με την παραγγελία της Apple.

Την χρήση των AMOLED οθονών είχε προβλέψει ο αναλυτής της KGI, Ming-Chi Kuo, βασισμένος σε διάφορες διαρροές και φήμες μέχρι σήμερα. Η διαφορά ειναι όμως πως είχε προβλέψει οθόνη 5.8 ιντσών.

Ο λόγος για τον οποίο η Apple αποφάσισε να πάει στις OLED οθόνες, είναι πως είναι αρκετά πιο οικονομικές από τις LCD, ενώ έχουν καλύτερες επιδόσεις. Ενδέχεται να δούμε αντίστοιχη συμφωνία και με την LG που είναι ο δεύτερος κατασκευαστής OLED Panel. Μέχρι να γίνει αυτό ο Samsung θα είναι ο μόνος συνεργάτης της Apple στο θέμα οθόνη.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ