Σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε , η Apple για πρώτη φορά στα χρονικά ανοίγει στο κοινό το beta testing του λειτουργικού της για Mac , του OS X. Μέχρι τώρα οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να δουν επιμέρους κομμάτια του καθε λειτουργικού και να τα δοκιμάσουν , αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να γίνουν μέρος του beta testing και του problem reporting – solving. Αυτό φυσικά έρχεται σε συνέχεια της περσινής δωρεάν διάθεσης της αναβάθμισης OS X 10.9 Mavericks.

OSX

Για να μπορέσει κάποιος να λάβει μέρος στη δοκιμή του λειτουργικού  θα πρέπει να είναι άνω των 18 και να είναι κάτοχος ενός Apple ID. Στη συνέχεια θα πρέπει να “υπογράψει” ενα συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των δοκιμών του λειτουργικού δεν έχει δικαίωμα ούτε να συζητήσει για αυτό , αλλά ούτε να ανεβάσει φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα , blogs ή ενημερωτικά site. (Το κατά πόσο δεν θα υπάρξουν διαρροές είναι άγνωστό , αλλά μένει να δούμε τη συνέχεια).

Από εκεί και πέρα , λέγεται ότι η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι απλή και θα πρόκειται για χρήση κάποιου προγράμματος μέσω του οποίου θα πιστοποιείται ο υπολογιστής ως “beta-testing machine” και μέσω του Mac App Store θα γίνεται εγκατάσταση της νέας έκδοσης για beta testing. Φυσικά θα έχει diagnostics και error reporting , ώστε να βοηθάει ο καθένας με τον τρόπο του στη διόρθωση σφαλμάτων που τυχόν υπάρχουν.

Αν λάβουμε υπόψη τον “beta-testing πυρετό” που χτυπάει κάθε φορά που παρουσιάζεται μια νέα έκδοση του mobile λειτουργικού iOS , θα πρέπει να περιμένουμε μια αντίστοιχα μεγάλη συμμετοχή και εδώ. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πρόκειται για μια BETA έκδοση ενός λειτουργικού και συνεπώς θα έχει άπειρα Bugs και Errors , συνεπώς θα πρέπει να σκεφτούν όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όποιος πάρει την απόφαση , μπορεί να εγγραφεί στο πρόγραμμα ΕΔΩ

Μας αρέσει να βλέπουμε εταιρείες να δίνουν βήμα στους καταναλωτές  και να τους ζητούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός προιόντος , οπότε μια τέτοια κίνηση , μόνο ως θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Σαν Techmaniacs , φυσικά και αναμένουμε να δούμε την πορεία αυτής της ιδέας , καθώς και να πιάσουμε στα χέρια μας το νέο λειτουργικό.

 Πηγή | Via

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια απλή/φιλική παρατήρηση:
    “Σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε , η Apple για πρώτη φορά στα χρονικά ανοίγει στο κοινό το beta testing του λειτουργικού της για PC”

    Το OSX δε χρησιμοποιείται σε PC,αλλά σε μηχανήματα Mac.(εκτός και αν μιλάμε για Hacintosh και διάφορους άλλους “μηχανισμούς”).

    • Ευχαριστούμε για την παρατήρηση 🙂 Διορθώθηκε!

      Φυσικά μιλάμε για επίσημο λειτουργικό για Mac.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.