Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Apple ετοιμάζεται να μεταβεί στην τεχνολογία microLED οθονών για τις φορητές wearable συσκευές της, ως κίνηση για να μειώσει την εξάρτησή της από τους κατασκευαστές OLED οθονών (κυρίως Samsung, αλλά και LG).

Τι είναι το microLED; Είναι πολύ παρόμοιο με τις OLED οθόνες, καθώς κάθε pixel είναι κατασκευασμένο από ανεξάρτητα ελεγχόμενα LED. Αυτό σημαίνει ότι είναι εφικτό το σβήσιμο των LED μεμονωμένα, έτσι ώστε να έχουμε πραγματικό μαύρο χωρίς αντιθέσεις. Παράλληλα φυσικά υπάρχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αφού τα μαύρα pixel στην οθόνη δεν θα ανάβουν.

Ωστόσο, αυτές οι νέες οθόνες χρησιμοποιούν κλασικά LED, όχι βιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν υψηλότερη φωτεινότητα και πολύ βελτιωμένη απόδοση, ενώ μπορούν επίσης να γίνουν εύκαμπτες (για κυρτές οθόνες).

Ένα πρόβλημα που υπάρχει, αν και η τεχνολογία αυτή εφευρέθηκε το 2010, δεν είναι ακόμα έτοιμη για μεγάλη παραγωγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει microLED στο iPhone.

Ωστόσο, η εταιρεία απέκτησε την LuxVue, μια εταιρεία microLED στη Σάντα Κλάρα, το 2014. Η Foxconn επένδυσε σε μια παρόμοια εταιρεία (eLux) και η Samsung ίσως ψάχνει να αποκτήσει το PlayNitride, έναν άλλο ανταγωνιστή.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει μια εγκατάσταση στην Ταϊβάν που αγόρασε το 2014. Αυτή η εγκατάσταση αποτελούσε κατάστημα της Qualcomm, που κατασκεύαζε οθόνες τύπου Mirasol – μια αποτυχημένη τεχνολογία έγχρωμης οθόνης για e-book readers και smartwatches.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.