Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Apple Maps, είναι επισήμως διαθέσιμο μόνο σε iPhones και Mac, αλλά χάρη στην DuckDuckGo, μπορείς να έχεις πρόσβαση στα Apple Maps από οποιαδήποτε πλατφόρμα με έναν browser, συμπεριλαμβανομένων των Windows και Android. Το 2018, η Apple είχε ανακοινώσει το MapKit Js, ένα API που επιτρέπει τους developers να ενσωματώσουν τα Apple Maps στις ιστοσελίδες τους.

Η DuckDuckGo, χρησιμοποίησε το εν λόγω framework για να δημιουργήσει το δικό της εργαλείο χαρτών. Για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό, απλά πραγματοποιείς αναζήτηση για ένα μέρος στην DuckDuckGo έπειτα επιλέγεις το Maps – Χάρτες. Μάλιστα, η εφαρμογή εμφανίζει και μήνυμα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανώνυμη τοποθεσία μας για να δείξει αποτελέσματα κοντινά σε εμάς, όπως αναφέρει. Απλά μην περιμένεις εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα έβρισκες σε Apple συσκευές.

Η DuckDuckGo προηγουμένως, χρησιμοποιούσε έναν συνδυασμό των OpenStreetMap, Bing Maps και Here Maps, χωρίς δική της υλοποίηση. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην ασφάλεια επομένως η χρήση των Google Maps δεν αποτελούσε λύση. Το 2019 ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τη συνεργασία της με την Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.