Η Apple μόλις ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση στη σειρά MacBook Pro. Οι νέες εκδόσεις 13 και 15 ιντσών είναι εδώ και επιτυγχάνουν τεράστιες αποδόσεις, χάρη στην 8η γενιά επεξεργαστών της Intel! Τα νέα laptops της εταιρείας έρχονται με μερικά νέα πολύ βασικά χαρακτηριστικά για επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων νέων επιλογών με περισσότερη μνήμη.

Ας ξεκινήσουμε με τα μικρό μοντέλο. Το νέο MacBook Pro 13 έχει πλέον δύο ακόμα πυρήνες με την γενιά Kaby Lake-R της Intel. Έτσι οι επεξεργαστές στο εσωτερικό του, ο i5 και ο i7 έχουν τώρα τέσσερις πυρήνες αντί για δύο, ενώ εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Hyper-Threading. Σύμφωνα με την Apple, το ενημερωμένο MacBook Pro 13 θα δώσει δύο φορές την απόδοση των προηγούμενων μοντέλων της.

Η εταιρεία λέει ότι οι βασικές i5 παραλλαγές φτάνουν τα 3,8 GHz με το Turbo Boost και διατηρούν μια βασική συχνότητα 2,3GHz. Τα μοντέλα Core i7 είναι χρονισμένα στα 2,7GHz (4,5GHz με Turbo Boost) ενώ τα ενσωματωμένα γραφικά Iris Plus 655 λαμβάνουν επίσης μια αναβάθμιση στα 128MB eDRAM – διπλασιάζονται δηλαδή σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επίσης, η αποθήκευση μπορεί να φτάσει τώρα έως και τα 2TB με PCIe NVMe SSD, αλλά η μνήμη RAM παραμένει περιορισμένη στα 16GB τύπου LPDDR3-2133.

Το 15 ιντσών MacBook Pro παίρνει λίγο περισσότερη προσοχή. Φέρνει επίσης την 8η γενιά επεξεργαστών, αλλά αυτή τη φορά, φτάνει στον δυνατότερο επεξεργαστή αυτή την στιγμή, τον Core i9. Ο επεξεργαστής, διαθέτει 6 πυρήνες και 12 threads στα 2,9GHz και φτάνει τα 4,8GHz σε Turbo Boost.

Όσον αφορά τις επιλογές με Core i7, η Apple προσφέρει δύο από αυτές – μία που τρέχει στα 2.20 έως 4.1GHz και μία στα 2.6 έως 4.3 GHz. Η Apple υποστηρίζει αύξηση της απόδοσης κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Πηγαίνοντας στο κομμάτι της μνήμης, η Apple προσφέρει τελικά μια αναβάθμιση στην RAM, με μια μνήμη 32GB DDR4-2400 καθώς και έως 4TB PCIe NVMe SSD. Οι επιλογές γραφικών είναι η AMD Radeon Pro 555X με 4GB GDDR5 VRAM και η Radeon Pro 560X με 4GB μνήμης GDDR5.

Μαζί με όλες τις αναβαθμίσεις υλικού, η Apple φέρνει το λεγόμενο Apple T2 Chip που είδαμε για πρώτη φορά με τα iMacs. Το τσιπ προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και φέρνει υποστήριξη “φωνής” Hey Siri στο MacBook Pro.

Οι Retina οθόνες και στα δύο μοντέλα MacBook Pro έχουν επίσης αναβαθμιστεί – η εταιρεία προσθέτει την λεγόμενη True Tone τεχνολογία για περισσότερη “εμπειρία φυσικής προβολής”. Τα πάνελ διαθέτουν ακόμη ευρεία γκάμα χρωμάτων P3 και 500 nits φωτεινότητα.

Η Apple θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια δερμάτινη θήκη για τους νέους φορητούς υπολογιστές της, σε Saddle Brown, Midnight Blue και Black χρώματα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως αξεσουάρ, αν μπορείτε να το ονομάσετε έτσι, είναι η νέα eGPU (εξωτερική GPU) της Apple, για τα MacBook Pros. Οι υποδοχές Thunderbolt 3 στα μοντέλα 13 ιντσών και 15 ιντσών μπορούν να υποστηρίξουν έως και δύο οθόνες 5Κ. Η παραπάνω συσκευή διαθέτει μία ενσωματωμένη Radeon Pro 580 με 8GB GDDR5 VRAM. Έρχεται μέσα σε ένα μικρό, συμπαγές και μη αναβαθμίσιμο περίβλημα. Έχει 4 υποδοχές USB 3.0, θύρα HDMI 2.0 και μπορεί να υποστηρίξει 5Κ οθόνες μέσω του προτύπου Thunderbolt 3.

Και τώρα στο μη τόσο διασκεδαστικό μέρος – η τιμή! Το MacBook Pro 13 με Core i5 ξεκινά από $1.799 ενώ το μοντέλο i7 πάει +$300. Το MacBook Pro 15 ιντσών ξεκινά από $2.399 για το Core i7 μοντέλο, ενώ το Core i9 θα σας κάνει φτωχότερους κατά τουλάχιστον $2.799. Η προσθήκη μιας Radeon Pro 560X προσθέτει επιπλέον $100 στο λογαριασμό. Όπως πάντα, οι τιμές είναι τεράστιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.