Πίσω στον Αύγουστο, η Chicago Tribune δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της, που έδειξαν ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας από τέσσερα iPhone 7 που δοκίμασαν ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια. Επιπροσθέτως, η έρευνα έδειξε ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία ήταν η διπλάσια από αυτή που οι δοκιμές της Apple έδειξαν. Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται μόνο στο iPhone. Η έρευνα ανέφερε επίσης ότι και το Samsung galaxy S8 παρουσιάζει μια τέτοια συμπεριφορά.

Το όριο της FCC είναι 1.6watts ανά kilogram.Η ακτινοβολία που εκπέμπει όμως το Galaxy S8 από απόσταση 2mm έφθανε στο σοκαριστικό μέγεθος του 8.22W/kg. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι ένας χρήστης του Galaxy S8 που τοποθετεί το τηλέφωνο στην τσέπη του θα λάβει περισσότερη ακτινοβολία από τα επιτρεπτά όρια. Στα 2mm, τα περισσότερα από τα 11 τηλέφωνα που δοκιμάστηκαν από την εφημερίδα, εμφάνιζαν υπέρβαση των ασφαλών ορίων έκθεσης. Αλλά οι κατασκευαστές κατάφεραν να βρουν ένα παραθυράκι.

Όταν καθιερώθηκαν για πρώτη φορά τα όρια ασφαλούς έκθεσης το 1990, ο κόσμος συνήθως έβαζε το smartphone του σε απόσταση 25mm από το σώμα του, με αποτέλεσμα αυτή η απόσταση να αποτελέσει κάτι το standard στις δοκιμές. Και σήμερα, ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η δικηγορική εταιρεία προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών, η FeganScott αναφέρει ότι δυο ξεχωριστές μηνύσεις απέναντι στην Apple και στην Samsung συγχωνεύτηκαν σε μια στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Μέσω αυτής ζητούνται από το δικαστήριο να ορίζει την καταβολή αποζημιώσεων και την πληρωμή ιατρικής παρακολούθησης.

Η μήνυση υποβλήθηκε από την δικηγορική εταιρεία, όταν ένα εργαστήριο επιβεβαίωσε τα ευρήματα της εφημερίδας, ότι δηλαδή η ακτινοβολία από δημοφιλή Samsung και Apple smartphones ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια ακόμη όταν οι συσκευές χρησιμοποιούνταν βάσει των κατευθύνσεων των κατασκευαστών. Η managing partner της FeganScot, η Beth Fegan αναφέρει ότι κατασκευαστές όπως η Apple και η Samsung χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την παραπληροφόρηση του κόσμου όσον αφορά το μέγεθος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα smartphones όταν βρίσκονται κοντά στο δέρμα.

Τα Apple και Samsung smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Ενήλικοι, έφηβοι και παιδιά, ξυπνούν για να ελέγξουν το email τους ή να παίξουν παιχνίδια, ή να κάνουν εργασίες στο κινητό τους. Μεταφέρουν αυτές τις συσκευές όλη την ημέρα στην τσέπη τους και κοιμούνται με αυτές, αναφέρει η Fegan. Οι κατασκευαστές ανέφεραν στους χρήστες ότι αυτό είναι ασφαλές, επομένως γνωρίζαμε ότι ήταν σημαντικό να εξετάσουμε την RF ακτινοβολία και να διαπιστώσουμε αν κάτι τέτοιο αληθεύει. Τελικά δεν ισχύει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.