Κάθε αγορά μετράει για τις εταιρίες, άσχετα από το μέγεθός της, όμως κάποιες έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μια νέα έκθεση με τα μερίδια αγοράς, δείχνει πως η Apple και η Samsung, έχασαν μια από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, που δεν είναι άλλη από την Ινδία. Πρόσφατα είδαμε τις εν λόγω εταιρίες, να χάνουν και την αγορά της Κίνας, που είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, με την Vivo να παίρνει την πρώτη θέση σε πωλήσεις. Η Vivo ξαναχτυπά και τώρα και παίρνει την αγορά της Ινδίας.

Η Vivo κατάφερε να ξεπεράσει την Samsung σε πωλήσεις στην Ινδία, για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, παίρνοντας το 16% της τεράστιας αγοράς. Η Samsung έμεινε στο 15.7% της αγοράς που δεν είναι καθόλου άσχημα. Την τρίτη θέση πήρε η realme, με πολύ δυνατή παρουσία στην Ινδία.

Από αυτές τις τρεις εταιρίες, μόνο η Vivo αύξησε τα ποσοστά της σε σχέση με πέρσι, αλλά και το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό της Vivo, κερδήθηκε από τις Xiaomi και Oppo, που έχασαν από 2.9% μεριδίου.

Την λίστα συμπληρώνει η συμπληρώνουν οι Apple, Tecno, OnePlus, Poco και Inflix, που έπιασαν τις θέσεις από 6 μέχρι 9.

Τα μερίδια αγοράς δημοσίευσε το IDC, που είναι και ο επίσημος οργανισμός παρακολούθησης των μεριδίων αγοράς.

Μπορεί να περνάει από το μυαλό μας πως αυτό οφείλετε στις τιμές των συσκευών που αυξάνονται χωρίς σταματημό, όμως στην Ινδία, όπως και στην Κίνα, παρατηρείται αύξηση στην ζήτηση premium συσκευών.

Συγκεκριμένα η Apple είδε αύξηση 61.1% στην αγορά της Ινδίας, σε σχέση με πέρσι, που είναι σε καλό δρόμο, αλλά απέχει πολύ από τα ποσοστά της Vivo και της Samsung.

Η αγορά της Ινδίας είδε μείωση μόνο 2.9% σε σχέση με πέρσι, με το κοινό της να κοιτάει περισσότερο προς ακριβότερες συσκευές, σε μια εποχή που υπάρχει μια αναταραχή. Η μεγάλη μερίδα των Ινδών, αγοράζει συσκευές άνω των $600, σε μια χώρα που οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από την χώρα μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.