Εν έτη 2020 μόνο η Apple θα έβγαζε συσκευή με σχεδιασμό 2017 και δεν θα είχε σαν αποτέλεσμα τον διασυρμό από τον Τύπο και το κοινό. Κι όμως αυτό ακριβώς έκανε η Apple και το iPhone SE 2020 έχει τραβήξει την προσοχή όλων, καθώς έρχεται σε τιμή που η Apple δεν μας έχει συνηθίσει.

Έτσι λοιπόν επικοινωνήσαμε με την Cosmote και μας παραχώρησε ένα iPhone SE 2020 για να το δοκιμάσουμε, μαζί με το δίκτυο της COSMOTE, αλλά και την δυνατότητα για eSIM, που έρχεται με την συσκευή. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως eSIM μόνο η Cosmote διαθέτει αυτή τη στιγμή στην χώρα μας.

Το Apple iPhone SE 2020 έρχεται στην Ελλάδα στα €499 για την έκδοση των 64GB, ενώ αν θέλετε μια πιο χρήσιμη έκδοση, θα βρείτε αυτή των 128GB στα €569. Για ακόμα παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, θα βρείτε την έκδοση των 256GB στα €699 και ήδη φτάνουμε στις τιμές που μπορούμε να βρούμε άλλες ναυαρχίδες.

Το iPhone SE 2020 έρχεται με το σώμα του iPhone 8, που έμοιαζε λίγο και με τα iPhone 6 και iPhone 7, με την βασική διαφορά πως το λογότυπο της εταιρίας είναι στο κέντρο της πλάτης, ώστε να ταιριάζει με τα iPhone 11. Η κατασκευή είναι από γυαλί και αλουμίνιο, ενώ έχει πιστοποίηση IP 67, καθώς είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

Στην πρόσοψη θα βρούμε οθόνη 4.7 ιντσών, ανάλυσης 750×1334 και η τεχνολογία της οθόνης είναι IPS LCD. Η αναλογία πρόσοψης οθόνης είναι 16:9 και η οθόνη καλύπτει το 65.4% της πρόσοψης.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον πολύ δυνατό Apple A13 Bionic, μαζί με 3GB RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 64GB/128GB/256GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης.

Στο κομμάτι της φωτογραφίας θα βρούμε μονή κάμερα στο πίσω μέρος, με ανάλυση 12MP και φακό διαφράγματος f/1.8. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 7MP, με φακό διαφράγματος f/2.2.

Η συσκευή έρχεται με μπαταρία 1821mAh, χωρητικότητα που είχαμε να δούμε χρόνια, ενώ στο Home Button θα βρούμε και σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στο κομμάτι του ήχου δεν έχουμε 3.5mm audio jack, όμως έχουμε στερεοφωνικά ηχεία στην πρόσοψη της συσκευής.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Σχεδιαστικά η συσκευή δεν εχει πολλά για να πούμε, πέραν του ότι είναι μια αντιγραφή του iPhone 8, με μοναδική διαφορά η θέση του λογότυπου, που πλέον βρίσκεται στην μέση της συσκευής. Σε όλα τα άλλα η συσκευή είναι πανομοιότυπη με το iPhone 8 του 2017.

Η συσκευή διαφέρει τόσο στο αισθητικό κομμάτι όσο και στα υλικά, από τις συσκευές της εταιρίας για το 2019-2020. Αρχικά έχουμε πλαίσιο από αλουμίνιο και όχι από ατσάλι, όπως στα iPhone 11. Στα θετικά όμως, οφείλουμε να πούμε πως η συσκευή έχει πιστοποίηση IP67, κάτι που πολύ δύσκολα θα βρούμε σε συσκευή στα €499.

Η συσκευή έχει πάρα πολύ μικρό μέγεθος που ενδέχεται να εκτιμήσουν όσοι έχουν μικρά χέρια, όμως τα μεγάλα bezels είναι ξεπερασμένα σχεδιαστικά και αν δεν υπήρχαν θα είχαμε μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη, που κάνει την συσκευή πιο χρησιμοποιήσιμη. Έχοντας δοκιμάσει όλες τις συσκευές τις ελληνικής αγοράς, τις μέρες που χρησιμοποιούσα το iPhone SE 2020 σαν βασική συσκευή, ένιωθα πως γυρνούσα πολλά χρόνια πίσω, σε θέματα χρήσης και άνεσης.

Το άλλο που είχαμε ξεσυνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια και επιστρέψει, είναι το Touch ID, που σημαίνει πως δεν έχουμε πλοήγηση στην συσκευή με gestures, αλλά επιστροφή στην άβολη πλοήγηση μιας άλλη εποχής, που το back είναι στο πάνω αριστερό μέρος της συσκευής.

Στα θετικά η πιστοποίηση IP67 που σπάνια βρίσκουμε σε συσκευές αυτής της τιμής, που επιβεβαιώνει πως το κινητό μας είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.