Οθόνη

Στο iPhone 11 έχουμε οθόνη 6.1 ιντσών, τεχνολογίας IPS LCD. Η ανάλυσή της είναι 828×1792, πράγμα που σημαίνει πως η πυκνότητα σε pixels πέφτει στα 326ppi. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την τιμή θα περίμενε κανείς οθόνη με τουλάχιστον 1080p, ανάλυση, καθώς είναι κοινή ανάλυση ακόμα και σε πολύ φθηνότερες συσκευές. Στο αντίποδα όμως, η οθόνη είναι πολύ ποιοτική, με άριστες γωνίες θέασης και πολύ ρεαλιστικά χρώματα. Η φωτεινότητά της φτάνει τα 625nits, που είναι αρκετά για θέαση ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο.

Η οθόνη μπορεί να μην έχει την ευκρίνεια των υπολοίπων ναυαρχίδων που έχουν περάσει τα τελευταία 4 χρόνια, όμως έχει πολύ σωστά ρυθμισμένη και πολύ καλά στημένη, ώστε να παρέχει πολύ καλή εμπειρία στην χρήση της. Μάλιστα είναι συμβατή με περιεχόμενο HDR, ώστε να απολαύσετε το HDR περιεχόμενο στο Netflix ή αντίστοιχες πλατφόρμες.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου τα λόγια είναι περιττά. Από την στιγμή που και η HTC είναι πρακτικά εκτός παιχνιδιού, η Apple παίζει μόνη της. Η συσκευή παρουσιάζει εκπληκτικό ήχο, με πολύ υψηλή ένταση. Η ποιότητα είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει εδώ και καιρό, με δυνατά μπάσα, ποιοτικές μεσαίες και πεντακάθαρες ψηλές. Μάλιστα τα στερεοφωνικά του ηχεία είναι τόσο καλά στημένα, που η ήχος παρουσιάζει αρκετό βάθος, κάτι που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του ήχου.

Κάμερα

Σε αυτό το σημείο ίσως έχουμε και την μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το περσινό iPhone XR, αφού έχουμε πλέον δεύτερη κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό. Πλέον η κάμερα αποτελείσται από έναν αισθητήρα 12MP πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8 και έναν αισθητήρα 12MP πίσω από τον υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.4. Ο πρώτος είναι στα 26mm και ο δεύτερος στα 13mm, πράγμα που σημαίνει πως ο υπερευρυγώνιο φακός προσφέρει δύο φορές την οπτική του πρώτου.

H ποιότητα των φωτογραφιών είναι πάρα πολύ καλή, με έμφαση στα πορτρέτα. Βρήκαμε την χρωματική απόδοση να είναι μια από τις καλύτερες που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενώ η ταχύτητα που γίνονται όλα στη κάμερα είναι εντυπωσιακή. Στα θετικά έχουμε και την προσθήκη night mode που ενεργοποιείται αυτόματα, με μεγάλη ταχύτητα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Σε καλό φωτισμό οι φωτογραφίες είναι πάρα πολύ καλές, με σωστή έκθεση και πολύ ρεαλιστικά χρώματα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Από την στιγμή που ανοίγουμε την εφαρμογή της κάμερας, αυτή τραβάει συνεχόμενα φωτογραφίες και τις κρατάει στο buffer. Οι φωτογραφίες αυτές είναι με υποέκθεση. Στην συνέχει τραβάει μια κανονική φωτογραφία και αμέσως μετά μια φωτογραφία με υπερέκθεση. Στο τέλος συνδυάζει αυτές τις 6 φωτογραφίες για να μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν πως αυτή η τεχνική δουλεύει, όμως αν έχετε την συσκευή στην κάμερα για αρκετή ώρα, θα δείτε άνοδο της θερμοκρασίας και μεγάλη κατανάλωσε σε μπαταρία, κάτι που είναι λογικό με την ριπή φωτογραφιών που τραβάει.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και με την λειτουργία νυχτός, παίρνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα για iPhone. Η συσκευή δεν θα κάνει την νύχτα μέρα όπως το Huawei P30 Pro, όμως θα μας δώσει μια φωτογραφία κοντά σε αυτό που βλέπουμε, φωτίζοντάς το λίγο παραπάνω. Υπάρχει παρουσία θορύβου όσο κάνουμε ζουμ στην φωτογραφία, όμως η βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν είναι εμφανέστατη.

Η εμπρόσθια κάμερα έρχεται μαζί με ToF αισθητήρα για το Face ID, ενώ η ίδια η κάμερα είναι στα 12MP με φακό διαφράγματος f/2.2. Το αρκετά κλειστό διάφραγμα δεν βοηθάει σε χαμηλό φωτισμό, οπότε καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε το τεχνητό φλας από την οθόνη. Σε καλό φωτισμό όμως, οι selfies είναι πάρα πολύ καλές, με σωστή έκθεση και καλή χρωματική απόδοση, αν και λίγες φορές παρατηρήσαμε υπερκορεσμό στα χρώματα.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε άριστα αποτελέσματα, με πάρα πολύ καλή σταθεροποίηση και πολύ υψηλή ευκρίνεια στην εικόνα. Σε χαμηλότερο φωτισμό ίσως δούμε αρκετό θόρυβο, όμως λίγα τηλέφωνα μπορούν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις του. Οι εμπρόσθια κάμερα και η ευρυγώνια πίσω κάμερα τραβάνε βίντεο 4Κ στα 60 fps, ενώ η υπερευρυγώνια κάμερα φτάνει μέχρι τα 4Κ στα 30 fps, κάτι που μας χάλασε.

Γενικότερη η κάμερα του iPhone 11 είναι εντυπωσιακή και κατατάσσεται σε μία από τις καλύτερες κάμερες αυτή την στιγμή. Αυτό σημαίνει πως θα καλύψει τους περισσότερους χρήστες, ή τουλάχιστον αυτούς που δεν ενδιαφέρονται στο Οπτικό ζουμ.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με 789€ περνεις s10e στα γνωστά καταστήματα… ή καλύτερα από 460€ στο Σκρουτζ. Ποιος ο λόγος να καλοπληρώσεις το μήλο για μια ips και 64gb μνήμης όταν μάλιστα δεν δέχεται microsd… Με ολεντ με 128gb εσωτερικό και επέκταση μνήμης να πεις οκ να το “φάμε”… Με τέτοια τιμή “μήλο” “σάπιο” τρώει οποίος το πληρώνει… Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

  2. 64GB αποθηκευτικός χώρος, απαρχαιωμένη εμφάνιση, LCD οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης, 5w αργοφορτιστής, 4GB μνήμης και η συσκευή βαθμολογείται με 9,3… I rest my case που λένε και στο χωριό μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.