Η Apple αποκαλύπτει επίσημα το νέο iPad Air σήμερα, που μοιάζει πάρα πολύ με το iPad pro. Αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στο design σε σχέση με το τρέχον Air. Η Apple χρησιμοποιεί μια μεγαλύτερη 10.9 ιντσών Liquid Retina display με ανάλυση 2360 x 1640 στο νέο iPad Air η οποία εξοπλίζεται με True Tone υποστήριξη και anti-reflective coating. Σε μια προσπάθεια να φέρει την οθόνη προς τα μέσα, η Apple έχει μεταφέρει τον Touch ID σαρωτή αποτυπωμάτων στο power button της κορυφής.

Εντός του νέου iPad Air, η Apple κάνει σημαντικές αλλαγές στα chips. Θα εξοπλιστεί με τον A14 Bionic, ένα 5nm chip με εξαπύρηνο CPU και 11.8 δισεκατομμύρια transistors. Υπόσχεται 40% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο iPad Air και βελτιωμένη υποστήριξη γραφικών χάρη σε μια νέα τετραπύρηνη CPU. Η Apple τονίζει ότι είναι το πιο προηγμένο chip που έχει δημιουργήσει ποτέ και περιλαμβάνει συγκεκριμένους accelerators μηχανικής μάθησης που οι εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Η Apple έδειξε πλήθος εφαρμογών κατά το press event υποσχόμενη ότι οι developers θα μπορέσουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο την ισχύ του νέου chip.

Η Apple επίσης μεταβαίνει σε USB C στο iPad Air, όπως και στο iPad Pro και θα υποστηρίζει 20W φόρτισης όπως και ταχύτητες 5Gbps. Το Wi-Fi περιλαμβάνεται επίσης, θα υπάρχει έκδοση με LTE. Στον τομέα της κάμερας, η εταιρεία δανείζεται την κάμερα των 12MP από το iPad Pro και την αναβαθμίζει με video stabilization στο Air. Υπάρχει επίσης μια των 7MP FaceTime HD κάμερα, με smart HDR και υποστήριξη για 1080p  60fps video.

Το τελευταίο και πιο πρόσφατο iPad Air θα υποστηρίζει το νέο Apple Pencil των 129 δολαρίων, ενώ υποστηρίζεται και το magic keyboard των 299 δολαρίων κάνοντάς το ακόμη πιο όμοιο με το iPad pro.  Οι τιμές του νέου iPad Air ξεκινούν από τα 599 δολάρια και θα είναι διαθέσιμο σε πέντε εκδόσεις silver, space gray, rose gold, green και sky blue.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.