Η πολυαναμενόμενη δίκη μεταξύ της Epic Games εναντίον της Apple ξεκίνησε σήμερα σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Oakland, στη Καλιφόρνια, με τους δικηγόρους των δυο πλευρών να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Οι δικηγόροι της Epic Games, προσπάθησαν να σχηματίσουν μια εικόνα του App Store που κινείται ενάντια στον ανταγωνισμό και με μονοπωλιακές πρακτικές, τονίζοντας ότι οι developers είναι εξαναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το σύστημα αγορών εντός εφαρμογών της Apple και ως εκ τούτου να καταβάλλουν στην Apple 30% προμήθεια.

fortnite-samsung

Η Epic Games περιέγραψε το App Store ως έναν καλά περιφραγμένο χώρο και παρουσίασε emails από νυν όπως και πρώην ηγετικά στελέχη της Apple, σαν τον Steve Jobs, Phil Schiller, Craig Federighi, Eddy Cue και Scott Forstall σε μια προσπάθεια να αποδείξει τους ισχυρισμούς.

Η Epic Games θέλει η Apple να εξαναγκαστεί να επιτρέψει τρίτα app stores στο iOS και να επιτρέψει στους developers να προσφέρουν απευθείας συστήματα πληρωμών, αν και η Apple από την μεριά της υποστηρίζει, ότι ένα απλό και υψηλής ποιότητας App Store είναι απαραίτητο να προστατευθεί η ασφάλεια, ιδιωτικότητα, αξιοπιστία και η ποιότητα που οι χρήστες αναμένουν από μια εταιρεία.

Η Epic θέλει να γίνουμε Android, αλλά δεν θέλουμε εμείς, τονίζει η δικηγόρος της Apple, Karen Dunn, αναφερόμενη στη δυνατότητα του sideload εφαρμογών εκτός Play Store στις Android συσκευές. Οι χρήστες μας, δεν το θέλουν ούτε αυτό.

Η Epic Games, αποτελεί τον δημιουργό του εξαιρετικά δημοφιλούς battle royale παιχνιδιού Fortnite, το οποίο η Apple αφαίρεσε από το App Store τον Αύγουστο του 2020, λίγο μετά τη διάθεση εκ μέρους της Epic Games, μιας απευθείας μεθόδου πληρωμής στο app, πράγμα που αποτελούσε παραβίαση των κανόνων του App Store. Η συνέχεια γνωστή, με την Epic Games να πηγαίνει την Apple στα δικαστήρια, κατηγορώντας την εταιρεία για συμπεριφορά που βλάπτει τον ανταγωνισμό.

PowerAudio Pro: Ένας από τους πιο δημοφιλείς music players στο Android εντελώς δωρεάν από τα 3.99 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.