Χθες είχαμε την ανακοίνωση των Google Pixel 7, Google Pixel 7 Pro και ορισμένα στελέχη της Google που εμφανίστηκαν κατά την παρουσίαση, εξέφρασαν το γεγονός πως η Google νιώθει κολακευμένη που η Apple ακολουθεί το δρόμο της καινοτομίας που η Google έχει χαράξει.

Η σειρά Pixel πάντοτε ήταν στη κορυφή της καινοτομίας στα smartphones, ανέφερε ο Brian Rakowski, αντιπρόεδρος του τμήματος product monagement της Google, μιλώντας για τα Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro. To θεωρούμε ως κομπλιμέντο, όταν άλλοι κατασκευαστές ακολουθούν την πορεία μας, όπως η always on display και η λειτουργία At a Glance, υπονοώντας το Live Activities στο iOS 16 και στο iPhone 14 Pro.

Διαθέσαμε λειτουργία Car Crash Detection πριν τρία χρόνια και μόλις τον προηγούμενο αυτά ήρθαν στο iPhone, χαρακτηριστικά δηλαδή που πρώτα έβρισκες στα Pixel, συμπλήρωσε.

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία έντασης μεταξύ της Apple και της Google είναι η άρνηση της Apple να υιοθετήσει την υποστήριξη μηνυμάτων RCS, το πιο πρόσφατο και όλο και πιο διαδεδομένο πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων. Η Apple συνεχίζει να περιορίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων στις συσκευές της μόνο στο πρότυπο SMS και στο iMessage, παρά τις δημόσιες εκκλήσεις της Google. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook απάντησε σε αυτές τις εκκλήσεις πριν από μερικές εβδομάδες, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν είναι κάτι που οι χρήστες της Apple ζητούν από την εταιρεία να κάνει.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Google άσκησε για ακόμη μια φορά πίεση στην Apple να αλλάξει πορεία και τακτική. Το RCS είναι το σύγχρονο πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων και έχει ήδη υιοθετηθεί από το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας. Ελπίζουμε κάθε κατασκευαστής συσκευών να λάβει το μήνυμα και να υιοθετήσει το RCS, κάνοντας την αποστολή μηνυμάτων καλύτερη για κάθε χρήστη smartphone, ανέφερε η Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.