Η Apple συμπλήρωσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο USPTO για μια κάμερα υψηλής ανάλυσης, για να την χρησιμοποιήσει στα επόμενα iPhone, κρατώντας όμως το μέγεθος πολύ μικρό. Η υλοποίηση έχει την ονομασία “Μικρό μέγεθος κάμερα υψηλής ανάλυσης” και περιγράφει έναν σφαιρικό κυρτό αισθητήρα που θα λειτουργεί με τρεις διαφορετικούς φακούς, ώστε να εστιάζει το φως στην επιφάνεια του.

The-spherically-curved-sensor-used-with-the-camera-system

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εικόνες με μεγάλη οξύτητα και χαμηλή παραμόρφωση. Κάνοντας χρήση κυρτού αισθητήρα, η Apple θα καταφέρει να ενσωματώσει μικρότερα pixels. Το αξονικό μέγεθος της κάμερας είναι μόλις 2mm, όμως οι φωτογραφίες που παράγει είναι κάπως παραμορφωμένες. Η Apple σκοπεύει να δώσει την λύση μέσω software, που θα αναδομεί την φωτογραφία.

Η αίτηση για την πατέντα συμπληρώθηκε το 2013 και στην παρούσα φάση δεν βλέπουμε τον λόγο αντικατάστασης των αισθητήρων της Sony που χρησιμοποιεί η Apple. Άλλωστε το iPhone 6s θεωρείται ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα για φωτογραφίες, αυτή τη στιγμή. Στον αντίποδα η Apple ψάχνει τρόπους να κάνει το iPhone ακόμα πιο λεπτό και ήδη έχουμε ακούσει πως το iPhone 7 δεν θα έχει 3.5mm jack για ακουστικά, για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Εσείς τι λέτε; Θέλετε λεπτότερες συσκευές ή πιστεύεται πως τα τωρινά μεγέθη είναι μια χαρά;

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ