Ένα δικηγορικό γραφείο από το Seatle ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση στην Apple, για τα που δημιουργεί (Error 53) η αναβάθμιση του iOS, σε συσκευές που έχουν επισκευαστεί με μη επίσημα ανταλλακτικά. Σύμφωνα με την The Guardian οι δικηγόροι της εταιρίας καλούν όσους είχαν προβλήματα με το διάσημο πλέον Error 53, να επικοινωνήσουν με το δικηγορικό γραφείο.

Ένας άλλος δικηγόρος από την Μ. Βρετανία, υποστηρίζει πως η κίνηση της Apple θα την φέρει ενάντια στον νόμο περί προστασίας καταναλωτή της χώρας.

Σύμφωνα με την Apple όλα αυτά γίνονται για να εξασφαλίσει πως η ασφάλεια του Touch ID δεν θα παραβιαστεί. Έτσι σύμφωνα πάντα με την εταιρία, δεν θα μπορεί να γίνει αλλαγή του Touch ID, εξασφαλίζοντας ασφάλεια στα δεδομένα των χρηστών, αλλά και των συναλλαγών τους, μέσω του Apple Pay.

error 53

Σύμφωνα με την PCVA, την δικηγορική φίρμα που κινείται εναντίων της Apple, η εταιρία προσπαθεί να αναγκάσει τους χρήστες να επισκευάζουν τις συσκευές τους με τα κατά πολύ ακριβότερα ανταλλακτικά της.

Στο ίδιο κύμα είναι και ο Βρετανός συνήγορος Richard Colbey, που αναφέρει πως σύμφωνα με την νομοθεσία, “Ένα πρόσωπο που χωρίς νόμιμη δικαιολογία καταστρέφει ή προκαλεί ζημιές σε οποιαδήποτε περιουσία που ανήκει σε μια άλλον ή να είναι απερίσκεπτος ως προς το αν μια ιδιοκτησία θα καταστραφεί ή υποστεί ζημιά, τότε είναι ένοχο αδικήματος”.

Η Apple αναφέρει πως οι χρήστες που παρουσιάζουν το Error 53 κατά την αναβάθμιση, θα πρέπει να πάνε στο πλησιέστερο σέρβις, χωρίς όμως να αναφέρει για το αν θα γίνει επιδιόρθωση της συσκευής δωρεάν ή με χρέωση.

Εμείς θα ταχθούμε υπέρ του καταναλωτή και του δικαιώματός του να κάνει ότι θέλει με την συσκευή του, κάτι που συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές αυτή τη στιγμή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ