Το Wi-Fi Assist είναι μια νέα λειτουργία που έφερε η Apple με το iOS 9, που επιτρέπει σε κάποιον που είναι συνδεμένος σε Wi-Fi, να μεταβεί ομαλά σε σύνδεση με δεδομένα, εάν το σήμα του Wi-Fi γίνει πολύ αδύναμο, ώστε να μην υπάρχουν διακοπές στην σύνδεση του. Το Wi-Fi Assist είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί χρήστες iPhone οι οποίοι αγνοούν ότι τα πολύτιμα δεδομένα τους χρησιμοποιούνται ορισμένες χρονικές στιγμές, χωρίς να το γνωρίζουν.

Οι πρώτες μηνύσεις εναντίον της Apple δεν άργησαν λοιπόν να έρθουν. Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, ισχυρίζεται πως αυτή η λειτουργία τους χρέωσε με ένα υπέρογκο ποσό που υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την αγωγή, η Apple δεν έδινε πληροφορίες για το Wi-Fi Assist έως ότου ήταν πολύ αργά. Στις 14 Οκτωβρίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iOS 9, η Apple δημοσίευσε ένα έγγραφο υποστήριξης που εξηγούσε ότι το Wi-Fi Assist χρησιμοποιεί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Στην ανακοίνωση, η Apple έγραψε ότι οι περισσότεροι χρήστες θα βλέπουν μόνο μια μικρή αύξηση στη χρήση δεδομένων.

Οι ενάγοντες αναφέρουν ότι η Apple παραβίασε διάφορους νόμους στην Καλιφόρνια και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ανέφερε πουθενά ότι θα υπάρξουν χρεώσεις δεδομένων. Η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει στην μήνυση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ