Τόσο η Apple όσο και η Amazon πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπες με αγωγή σε αμερικανικό δικαστήριο λόγω συνεργασίας για την τεχνητή αύξηση των τιμών των iPhones και των iPads που πωλούνταν στη πλατφόρμα της Amazon, αποφάνθηκε την περασμένη Πέμπτη ομοσπονδιακός δικαστής στο Seattle.

Στην απόφασή του, ο Περιφερειακός Δικαστής John Coughenour απέρριψε τις αιτιάσεις τόσο της Apple όσο και της Amazon για την απόρριψη της επερχόμενης αγωγής. Η αγωγή, η οποία ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είναι μια από τις πολλές που αφορούν τις online πρακτικές της Amazon. Από την μεριά του ο Steve Berman, δικηγόρων των εναγόντων χαρακτήρισε την απόφαση ως μια μεγάλη νίκη για τους καταναλωτές iPhones και iPad.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι ενάγοντες είναι κάτοικοι των ΗΠΑ που αγόρασαν νέα iPhones και iPads στο Amazon από τον Ιανουάριο του 2019 και αναφέρονται σε μια συμφωνία μεταξύ της Apple και της Amazon που εφαρμόστηκε εκείνη την εποχή και περιόριζε τον αριθμό των resellers που λειτουργούσαν στη πλατφόρμα.

Ειδικότερα, το 2018, υπήρχαν περισσότεροι από 600 third-party Apple resellers στο Amazon. Η Apple είχε συμφωνήσει να προσφέρει στην Amazon μια έκπτωση στα προϊόντα της, αν η εταιρεία μείωνε τον αριθμό των μεταπωλητών από το γνωστό marketplace. Η Apple είχε τονίσει από την μεριά της ότι η συμφωνία με την Amazon περιόριζε τον αριθμό των authorized resellers για να βοηθήσει στη μείωση των πλαστών Apple προϊόντων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.