Οι πατέντες που κατατίθενται πολλές φορές από τις εταιρείες δεν αποσκοπούν για κάποιο τελικό προϊόν αλλά είναι διάφορες ιδέες και σκέψεις για ένα μελλοντικό σχέδιο κάποιου προϊόντος. Η Apple πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους πατέντες, κατέθεσε σήμερα 2 νέες που αφορούν την κάμερα των συσκευών της.

iphone5s-gallery4-2013

Ειδικότερα οι πατέντες της αφορούν εναλλάξιμους φακούς για την κάμερα του iPhone. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι κάτι καινούριο, οπότε περιμένουμε από την αμερικάνικη επιτροπή πατεντών και ευρεσιτεχνίας να κάνει ενδελεχή έλεγχο γι’αυτές. Η πρώτη πατέντα είχε ξανακατατεθεί από την Apple το 2010. Ωστόσο δεν νομίζουμε ότι θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο από την εταιρεία καθώς απαιτούσε αποσπόμενο κάλυμμα στο πίσω μέρος του κινητού.

Η δεύτερη που είναι και πιο υλοποιήσιμη αναφέρεται σε έξτρα εξαρτήματα που θα μπαίνουν πάνω από την κάμερα. Η πατέντα περιγράφει μια προσθήκη της κάμερας που θα συνδέεται αρχικά με ένα φυσικό μηχανισμό κλειδώματος εφάμιλλο των DSLR καμερών και με ένα μαγνητικό σημείο ώστε να σιγουρεύεται το σωστό κλείδωμα του φακού. Η Apple ακόμα κι αν δεν βγάλει κάποιο αντίστοιχο προϊόν αλλά αν η πατέντα της κατοχυρωθεί, θα έχει κέρδη από άλλες εταιρείες που θα κατασκευάσουν κάτι αντίστοιχο.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.