Τα fake και γενικότερα τα μη γνήσια προϊόντα επηρεάζουν τις ζωές μας με πολλούς και διάφορους τρόπους. Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθεί να δώσει λύση ο Alitheon, ένας app developer που δημιούργησε το FeaturePrint, ένα AI-based app που μπορεί να εντοπίσει πλαστά, fake και μη γνήσια προϊόντα απλά με μια φωτογραφία. Μάλιστα, η εφαρμογή είναι συμβατή με πλήθος προϊόντων.

Ο developer σημειώνει στην ιστοσελίδα του: Πάρε ένα τακάκι φρένων αυτοκινήτου, μια μπάρα πολύτιμου μετάλλου ή μια συλλεκτική μπάλα. Είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό που νομίζεις; Απέβαλλε την αμφιβολία σου με το FeaturePrint. Με την παγκόσμια αγορά των fake προϊόντων να αποτελεί μια βιομηχανία 2.3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το FeaturePrint app χρησιμοποιεί τη φωτογραφία και το software για να ανιχνεύσει το ψηφιακό αποτύπωμα σε κάθε αντικείμενο.

Ο Alitheon αναφέρει επίσης: Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία, το FeaturePrint Optical AI software μας βλέπει και μετατρέπει τις λεπτομέρειες της επιφάνειας των αντικειμένων σε μια μοναδική μαθηματική ταυτότητα. Από γρανάζια και κυκλώματα μέχρι ρολόγια και συλλεκτικά είδη, κανένα αντικείμενο δεν είναι το ίδιο, ακόμη και αν βγήκε από την ίδια γραμμή παραγωγής.

Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από την London Bullion Market Association για την αναγνώριση και την πιστοποίηση των αυθεντικών μπαρών χρυσού που λαμβάνει προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι γνήσιες και δεν προέρχονται από παράνομες πηγές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.